top of page

"Alles over olijven en  

olijfolie proeverij " tour 

Rondleiding en olijfolie proeverij
 

Rondleiding en olijfolie proeverij van 1 uur 'Alles over olijven'
In deze rondleiding leer je wat er zoal bij komt kijken om een goede olijfolie te produceren. We leggen alles uit over het onderhoud van de olijfgaard, de pluk, het persen van olijven en daarna zullen we jullie leren hoe je olijfolie moet proeven.  

Het maken van een uitstekende extra vierge olijfolie hangt van veel factoren af. Het is niet alleen het soort olijf dat een superieur olijfolie maakt. Van belang is ook het onderhoud van de olijfgaard, de manier van olijven plukken, de manier waarop de olijven zijn opgeslagen, het proces in de olijfmolen. Elke stap is belangrijk.

We beginnen deze tour in onze biologische olijfgaard. Hier zullen we u alles vertellen over het onderhoud van een olijfgaard, de soorten olijven en bomen, de vijanden van de olijven, enzovoort. Daarna laten we je de gereedschappen zien waarmee we de olijven plukken en laten we je zien hoe je het moet doen.
Daarna gaan we terug naar boven, waar we je een film laten zien over het plukken van de olijven en hoe de olijven werden geperst. We leggen het proces van het persen van olijven uit.

Nu weet je wat er allemaal komt kijken om een goede olijfolie te maken. Dan is het nu tijd om te gaan proeven! 
We zullen je leren hoe je dit moet doen en leggen je uit wat je kunt proeven; wat is goed en wat is slecht.

Na deze tour is er de gelegenheid om onze extra vierge olijfolie PoggiOlio te kopen, 100% biologisch verbouwd of een van de oliën die je hebt geproefd.
Naar wens kun je tijdens deze proeverij ook kiezen voor een anti-pasti plank van 3 pecorino kazen van de plaatselijke kaasboer, aangevuld met 3 Umbrische vleeswaren en bruschetta met olijfolie, tomaat en olijvenpaté. 

Data

Je kunt deze tour het hele jaar boeken, minimaal 1 dag op voorhand, behalve tijdens de plukperiode  (1 oktober tot 15 november) 
Van 15 november tot 30 april:  
ma tm za. van 11.00 tot 12.30 uur of van 16.00 tot 17.30 . Op zondag zijn we gesloten   
Van 1 mei  tm  31 september:   enkel op aanvraag 
Van 1 oktober tot 15 november zijn wij gesloten i.v.m. met het oogsten van de olijven. 

Prijzen 
De prijs is € 15,00 p.p.
anti- pasti plank € 10,00 p.p. 
We accepteren alleen contant geld

Als u deze tour wilt boeken, hoeft u ons alleen een e-mail te sturen.
Vertel ons:

  • Uw naam

  • Datum waarop je wilt komen

  • De tijd die je verkiest

  • en het aantal deelnemers

  • wel of  geen anti-pasti plank 

Je Gids
Heleen
IMG_20211113_181009 (1).jpg

Je gids tijdens deze tour is Heleen. 

Zij is de eigenaresse van deze olijfgaard en heeft een studie gevolgd voor Sommelier extra vergine olijfolie 

Ze kan je alles over olijven uitleggen.

Leuk alternatief ! 

Heb je geen kans om mee te doen aan deze tour maar wil je wel alles weten over olijfolie en hoe je deze moet beoordelen en proven?

Bestel dan een Olijfolie proeverij setje voor thuis
Hierin zitten 5 flesjes van 20 ml met 5 verschillende olijfoliën.  De olijfolie die je proeft kun je daarna ook gewoon bij ons bestellen. Het is een selectie van goede olijfolie uit diverse regio's in Italië, waarvan de meeste ook prijzen hebben gewonnen. Erg leuk om thuis te doen met vrienden en familie, maar zeker ook leuk om cadeau te geven. Zo wordt iedereen straks een echte olijfolie kenner want er zit een uitgebreide beschrijving bij. Niet alleen hoe je moet proeven maar ook hoe hoe de oogst gaat en wat er bij komt kijken om een goede olijfolie te produceren. Na het proeven ontvang je een mail met de details van de olijfolie die je geproefd hebt maar ook voor vragen kun je altijd bij ons terecht. ​

bottom of page