top of page
truffeljacht
Olijvenpluk
mozzarella maken
kookles
Kookles
Wandelen
Beleving boeken

Beleven

Koken met Heleen of Micaela
 
Heb je een passie voor de Italiaanse keuken en lijkt het je leuk om een kookles te volgen tijdens je verblijf bij ons en kennis te maken met de traditionele Umbrische of Laziaanse keuken met recepten van "di mamma"?
Dan is dit iets voor jouw. Neem recepten mee naar huis en verras je vrienden thuis met een echt Italiaanse diner. 

Je kunt ook een kookles volgen bij Micaela. Deze vind plaats op een bijzondere locatie.

Kookles

Truffeljacht
 
Je bent voor 1 dag te gast bij een Italiaanse familie in een hoog gelegen bergdorpje, op 1 1/2 rijden van Vista sull'oliveto. Je ontmoet het gezin en de dorpelingen die je laten kennis maken met de truffeljacht.  Je gaat de verse truffels proeven  en ontmoet de schaapsherder met zijn honden. Je brengt een bezoek aan de grot waar de zelfgemaakte pecorino kaas wordt bewaard en Francesca laat je zien hoe pasta wordt gemaakt.  Je zult de zelfgemaakte pasta, schapenkaas en salami's gaan proeven vergezeld met een heerlijke wijnen. Daarna mag je aanschuiven aan tafel en kun je genieten van de kookkunsten van de vrouw des huizes die een typisch Umbrisch gerecht zal serveren. Een zeer bijzondere ervaring! 
Kosten € 150,00 p.p. Te boeken van april tot november.

Wandelen in april en mei


In april verandert Umbrië in een grote bloemenpracht. Je ziet de wilde orchidee en cyclaampjes, De eerste klaprozen verwarmen zich aan de zon. De nachtegaal zingt het hoogste lied maar ook de hop, wielewaal en de koekoek laten weer van zich horen. Vele vlinders zullen we tegenkomen op ons pad. 

Ontdekt de prachtige omgeving op een actieve manier.

Wandel naar bergtoppen, tussen olijfbomen en wijnranken,  struin door de smalle straatjes van middeleeuwse stadjes, bewandel religieuze paden zoals de Protomartirie of de route van Franciscus.

Wandelen T of E
Olijven plukken

 

Helpen bij de olijfoogst

 

Mee helpen met het oogsten van de olijven,  daar word je een gelukkig mens. Tenminste, dat vinden wij.
Tijdens de oogst van de olijven ben je één met de natuur. De mooiste ideeën worden hier geboren.

Je maakt je hoofd helemaal leeg en komt helemaal tot rust. Een dure retraite week heb je niet meer nodig.

Door te helpen tijdens de olijvenoogst zie je een land ook eens op een andere manier. Je wordt betrokken bij alle onderdelen van het proces: Netten neerleggen, plukken, verwijderen van slechte olijven, takjes en blaadjes, het vullen van de kratten en de olijven naar de perserij brengen.  Daar kun je het proces zien hoe olijven verwerkt worden tot het niet te versmaden groene goud en kun je meteen proeven.  

Redenen te over om minstens één keer in je leven een olijfoogst mee te maken.

bottom of page