top of page
truffeljacht
Olijvenpluk
mozzarella maken
kookles
Kookles
Wandelen
Beleving boeken

Beleven

Koken met Heleen of Micaela
 

Heb je een passie voor de Italiaanse keuken en lijkt het je leuk om een kookles te volgen tijdens je verblijf bij ons en kennis te maken met de traditionele Umbrische of Laziaanse keuken met recepten van "di mamma"?
Dan is dit iets voor jouw. Neem recepten mee naar huis en verras je vrienden thuis met een echt Italiaanse diner. 
Je kunt een kookles volgen bij Heleen of bij Micaela. Kosten bij Heleen € 65.00 p.p bij 2 of meer personen, € 80,00 voor een privè les.
Bij Micaela kost een kookles € 100,00 p.p. 
Je kunt ook kiezen om meerdere dagen kookles te volgen in combinatie met 1 week verblijf. 

Of ga mee met de culinaire reis.

Kookles

Culinaire reis in mei

 

Heb jij een passie voor koken en voor de Italiaanse keuken?
Hou jij van lekker eten en tongstrelende wijnen?
Wil je naast het volgen van 3 kooklessen meer te weten komen over truffels, mozzarella en olijfolie?
Ga dan mee met onze culinaire rondreis.


Tijdens deze culinaire reis volg je 3 kooklessen. Twee bij Heleen en 1 bij Micaela. We nemen je mee naar een buffelfarm en daar ga je zien hoe mozzarella gemaakt wordt, je gaat mee op truffeljacht en proeft o.a. verse truffel, je wandelt naar een plaatselijke wijnboer waar we wijnen zullen proeven van typisch Umbrische druiven. Ook leer je,  hoe je olijfolie kan proeven en kom je alles te weten over het productieproces. Daarnaast heb je ook nog tijd om te genieten van het adembenemende uitzicht vanaf je terras en de prachtige omgeving.

Wandelen vakantie in april en mei


In april verandert Umbrië in een grote bloemenpracht. Je ziet de wilde orchidee en cyclaampjes, De eerste klaprozen verwarmen zich aan de zon. De nachtegaal zingt het hoogste lied maar ook de hop, wielewaal en de koekoek laten weer van zich horen. Vele vlinders zullen we tegenkomen op ons pad. 

Ontdekt de prachtige omgeving op een actieve manier.

Wandel naar bergtoppen, tussen olijfbomen en wijnranken,  struin door de smalle straatjes van middeleeuwse stadjes, bewandel religieuze paden zoals de Protomartirie of de route van Franciscus, waarbij Heleen je gids is. 

Naast het boeken van een wandel vakantie kun je tijdens je verblijf ook losse dagdelen boeken. Meer hierover lees je onder de knop wandelen.

Wandelen T of E

Olijvenplukken
 

Vind je het leuk om de olijvenoogst een keer mee te maken, olijven te plukken en mee te gaan naar de Frantoio om te zien hoe de olijven geperst worden?

Boek dan een vakantie bij ons tussen vanaf 1 tm 30 oktober en we bieden je de mogelijkheid om een dagje mee te helpen of te kijken tijdens de pluk. Je kunt ook mee naar de olijfperserij, zodat je kunt zien hoe een olijf olijfolie wordt. Je kunt daar ook direct de olijfolie proeven.   

Een week meehelpen met de oogst en gratis bij ons verblijven? 

Lees hier verder. 

Olijven plukken
bottom of page