truffeljacht
Olijvenpluk
mozzarella maken
kookles
Kookles
Wandelen

Beleven

Koken met Heleen of "Mamma"
 

Heb je een passie voor de Italiaanse keuken en lijkt het je leuk om een kookles te volgen tijdens je verblijf bij ons en kennis te maken met de traditionele Umbrische of Laziaanse keuken met recepten van di mamma?
Dan is dit iets voor jouw. Neem recepten mee naar huis en verras je vrienden thuis met een echt Italiaanse diner. 
Je kunt een kookles volgen bij Heleen of bij Micaela.
Kosten € 65.00 of € 100,00 p.p.
Je kunt ook kiezen om meerdere dagen kookles te volgen in combinatie met 1 week verblijf. 

Of ga mee met de culinaire reis.

1/1
 
1/1

Truffeljacht
 

Je bent voor 1 dag te gast bij een Italiaanse familie in een hoog gelegen bergdorpje, op 1 1/2 rijden van Vista sull'oliveto. Je ontmoet het gezin en de dorpelingen die je laten kennis maken met de truffeljacht.  Je gaat de verse truffels proeven  en ontmoet de schaapsherder met zijn honden. Je brengt een bezoek aan de grot waar de zelfgemaakte pecorino kaas wordt bewaard en je ziet hoe pasta op de traditionele manier wordt gemaakt.  De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke typisch Umbrische 4 gangen diner. Een zeer bijzondere ervaring!  Prijs 150,00 p.p.  ( all inclusive)


Boek deze beleveing tijdens je verblijf bij ons of ga mee met de culinaire reis.

 

Wandelen
 

Ontdekt samen deze prachtige omgeving op een actieve manier.

Wandel naar bergtoppen, tussen olijfbomen en wijnranken,  struin door de smalle straatjes van middeleeuwse stadjes, bewandel religieuze paden zoals de Protomartirie of de route van Franciscus, waarbij Heleen je gids is. 
 

Wandeling niveau T. Duur ongeveer 2 tot  4 uur.
Wandeling niveau E. Duur ongeveer 4 tot 6 uur.


Je kunt ook een wandelweek boeken. 

1/1
 
Olijven plukken in Poggiolo, Umbrië

Olijvenplukken
 

Vind je het leuk om de olijvenoogst een keer mee te maken, olijven te plukken en mee te gaan naar de Frantoio om te zien hoe de olijven geperst worden?

Boek dan een vakantie bij ons tussen vanaf 1 tm 31 oktober en we bieden je de mogelijkheid om een dagje mee te helpen met de pluk en we nemen je mee naar de olijfperserij, waarna we de olijfolie direct bij thuiskomst gaan proeven.  

Een week meehelpen met de oogst en gratis bij ons verblijven? 

Lees hier verder. 

 

Mozzarella
 

Altijd al willen weten hoe mozzarella wordt gemaakt? Je kunt dit zelf gaan zien. We kunnen een bezoek voor je regelen bij de Mozzarella boer.

Je krijgt een rondleiding op de boerderij, (alleen in het Italiaans) ziet de buffels,  stallen en melkerij en daarna kun je mozzarella proeven. 
Prijzen vanaf € 15.00 p.p.
Heleen kan mee als gids/vertaler.

In het winkeltje kun je daarna kazen kopen en andere zuivel. 
Echt zo lekker, je zult niet weten wat je proeft!  

 

1/1

Wij zorgen dat de afspraak wordt gemaakt en dat alles verder geregeld wordt.  Als je dat wenst kunnen we ook een heel programma voor jullie uitstippelen, naar gelang jullie wensen en budget. Het enige wat je hoeft te doen is het ons vragen en wij regelen het. Kunnen jullie lekker met de benen omhoog op de bank zitten en hoef je je niet helemaal in te lezen wat je allemaal zou willen zien en doen tijdens je vakantie. Dat is nog eens ontspannen vertrekken, niet?