Ons plan tegen COVID-19


Onze grootste zorg ben jij!
 

Voel je veilig. 

Umbrië kenmerkt zich al weken als een regio waar alle indicatoren wijzen op een afname van de epidemische curve. De regio, met name Terni waar Vista sull'oliveto gelegen is, heeft weinig besmettingen gehad, In Calvi en alle daartoe behorende gehuchten (zoals Poggiolo) zijn er geen besmettingen geweest.

Het scenario voor wat betreft het risiconiveau, is heel geruststellend. 
 

Corona proof. 

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een document opgesteld met richtlijnen die moeten worden gevolgd.  De Italiaanse regering en de regio's hanteren echter veel strengere criteria dan die door de WHO worden aanbevolen. 
Regio Umbrië is de richtlijnen nog aan het uitwerken. Ondertussen volgen wij de richtlijnen van de WHO op zodat je veilig bij ons kan komen logeren. Zodra de richtlijnen van regio Umbrië bekend zijn,  zullen wij de nieuwe regels direct toepassen.
We zullen er op toezien dat iedereen zich aan de opgestelde maatregelen bij Vista sull'oliveto zal houden. Zo verminderd het risico op besmetting. 

De richtlijnen en veiligheidsvoorschriften die door het WHO en de provincie Umbrië zijn opgesteld, zullen we duidelijk  naar met onze gasten communiceren.  

Wij hanteren schoonmaakprotocollen die door de WHO zijn opgesteld zodat je veilig bij ons kan komen logeren. Indien de provincie hier aanpassingen in aanbrengt,  zullen wij die direct uitvoeren. 

.Voor alle gasten zijn er duidelijke veiligheidsvoorschriften zodat iedereen weet waar ze zich aan moeten houden. We zullen er ook op toezien dat de regeles worden nageleefd.

Zo kunnen we jullie een veilige verblijf aanbieden zonder zorgen en coronaproof. 

Vanaf 3 juni kunnen jullie weer bij ons verblijven en genieten van een onbezorgde vakantie. 

Ook dit jaar zullen wij jullie ontvangen zoals jullie dat van ons gewend zijn, maar wel op gepaste afstand. Helaas geen handen schudden of begroeting- of afscheidskus maar wel met een welkomstdrankje en hapje.

Het zal zeker anders zijn dan andere jaren maar we zullen ons uiterste best doen om, ondanks de maatregelen, jullie toch een zo normaal mogelijke vakantie aan te bieden, corona proof.

Indien je na 3 juni met de auto naar ons afreist dien je verklaringen bij je te hebben omdat je reist tussen verschillende regio's in Italië. Deze verklaring kun je hier downloaden. Als je hier klikt zie je een vertaling van de verklaring zodat je weet wat je in moet vullen. Dit kan wijzigen.  

Algemene gedragsregels
Zo voorkom je besmetting van jezelf en anderen.   

 1. Houd een interpersoonlijke afstand van minimaal 1 meter;

 2. Nies en / of hoest in de binnenkant van je elleboog. Snuit je neus in een tissue en gooi deze in de daarvoor bestemde prullenbak en was je handen. .

 3. Was je handen regelmatig met water en zeep  minimaal 20 seconden.

 4. Knuffels en handdrukken zijn verboden.

 5. Raak ogen, neus en mond niet aan met uw handen;

 6. Het dragen van een mondmasker en wegwerp handschoenen is verplicht in gesloten ruimtes en in open ruimtes als het niet mogelijk is om de interpersoonlijke afstand te behouden. Zorg dat je desinfectiemiddel bij je hebt zodat je tussentijds oppervlakken en handen kunt desinfecteren.

 7. Mondmaskers, wegwerkhandschoenen, desinfectie materiaal en gebruikte tissues dienen weggegooid te worden in de daarvoor bestemde prullenbakken.(algemene huisvuil) Gebruik hydro-alcoholische oplossingen (70% à 85% alcohol) om je handen te ontsmetten. 

 8. Blijf thuis/ in je appartement zelfs met milde verkoudheidsklachten en/of koorts > 37.5 °

  Het gebruik van airco wordt in vele delen van Italië verboden.  Het gebruik van de ventilator is toegestaan en vormt geen risico. 

Je verblijf

Bij de ingang staat er hydro-alcoholische oplossingen en bij binnenkomst dien je je handen te ontsmetten. Jullie zullen daarna door ons welkom worden geheten zoals je dat van ons gewend bent maar nu met een interpersoonlijke afstand van 1 meter.  

Voor de verplichte gastenregistratie hebben we een kopie van je paspoort/ identiteitskaart nodig. Een foto van de ID kun je naar ons mailen.  Zorg dat je persoonsgegevens zijn afgeschermd.  
De sleutel hangt al in de deur van je appartement.  
Zorg voor een onderlinge afstand met de andere gasten van 1 meter. of neem even gepaste afstand op het moment dat dit niet lukt.  

Neem zelf voldoende mondkapjes, wegwerphanden en ontsmettingsmiddel voor je handen mee. Natuurlijk zijn deze ook hier verkrijgbaar.   

Houd voldoende afstand van elkaar. 

Wij hebben een kleinschalige accommodatie waardoor er nooit meer dan 16 gasten aanwezig zullen zijn op ons terrein dat 7 ha groot is.  Daardoor is het makkelijk om de 1 meter afstand toe te kunnen passen.
Elke appartement heeft een privé tuin /terras en een eigen voordeur.

Wij raden je aan om zo veel mogelijk het appartement te luchten.  Ventilator mag gebruikt worden.  Het gebruik van een airco is niet toegestaan.
 

Je appartement
Elk appartement is grondig gereiningd volgens de algemene richtlijnen en geldende protocollen. Daarnaast hanteren wij  een 24 uurs incheck stop,  als extra veiligheid.  

In elk appartement en in de algemene ruimtes ligt een document met daarop de richtlijnen waaraan onze gasten zich dienen te houden.  

Het dikke boekwerk met tips voor uitstapjes, restaurants etc etc. zal dit jaar alleen nog online in te zien zijn.  

Gedurende jullie verblijf zullen wij enkel jullie appartement en terras/tuin betreden i.g.v. nood of voor het verrichten van werkzaamheden,

Tuinonderhoud en aanvegen van terrassen  zullen wij doen tijdens jullie afwezigheid. 

De appartementen worden schoongemaakt en gecheckt volgens een regulier werkprogramma. Voor nu geldt er extra aandacht voor het volgende:
- Hotel service (dagelijkse schoonmaak)  komt voorlopig te vervallen.
- Handdoekenwissel. De vuile handdoeken dienen in een plastic zak die je vind in het gootsteenkastje worden afgegeven bij Ed of Heleen. Je krijgt dan direct     een schone set mee terug.

- Bij vertrek vragen wij je om de handdoeken in plastic zak te doen en om het bed af te halen en het beddengoed in een aparte zak te doen. . 
- Contactoppervlakken krijgen extra aandacht tijdens het schoonmaken zoals handgrepen, lichtknoppen, kranen, dispensers. keuken en badkamer en worden     gedesinfecteerd met
desinfectiemiddelen.

- Spreien en sierkussens zullen dit jaar verwijderd worden. Een plaid kan op verzoek gegeven worden. 

- Beddengoed moltons en handdoeken zijn net als anders  gewassen op 60 graden of meer zodat  alle ziektekiemen zeker zijn gedood.

- Hetgeen  niet op  60 graden gewassen kan worden wordt gewassen met een antibacterieel wasadditief die tevens ziektekiemen dood.  

Alvorens het appartement grondig wordt schoongemaakt,  heeft daar 24 uur niemand verbleven en is deze gelucht. Het appartement wordt schoongemaakt met producten op basis van ontsmettingsmiddel en/of chloor.  
Tijdens het schoonmaken dragen wij een mondmasker en wegwerphandschoenen en wegwerpschort. Na het schoonmaken worden de bedden opgedekt nadat wij schone handschoenen e.d. hebben aangetrokken.

- De schoonmaakmaterialen, zoals vaatdoeken en moppen worden gewassen op minimaal 60°.
- Het afval wordt op de normale manier gescheiden en afgevoerd maar er zal een speciaal afvalemmertje staan voor gebruikte mondmaskers en handschoenen.


Indien je  tijdens je verblijf ergens extra aandacht voor wenst,  kun je dat altijd bij ons doorgeven. 

Ontbijt

Dit jaar zullen Ed en Heleen tijdens het ontbijt achter het ontbijtbuffet staan om jullie te bedienen. Op gepaste afstand kun je je keuze maken en wij zullen het opscheppen. Indien ontbijten buiten niet mogelijk is zal er in de salon ontbeten worden en kun je je keuze via een formulier aan ons doorgeven en serveren wij het uit op de serveertafel. Omdat we daar niet voor iedereen de 1 meter afstand kunnen waarborgen zal er maar een beperkt aantal gasten ontbeten kunnen worden. Je kunt plaats nemen als iemand anders weer vertrekt. We zullen dan soepele tijden hanteren qua einde ontbijt. Je kunt er ook voor kiezen om te ontbijten in je eigen appartement of terras.


Diners 

Deze gaan gewoon door. Je kunt kiezen om aan een aparte tafel plaats te nemen bij de salon of samen met de andere gasten aan de lange tafel op  het panoramische terras, waarbij 1 meter afstand tussen elkaar zal zitten.  Voor het serveren gebruiken we serveertafeltjes zodat we voldoende afstand kunnen houden.  Wanneer buiten eten niet mogelijk is, wordt er in de salon gegeten.  Omdat we daar niet voor iedereen de 1 meter afstand kunnen waarborgen zal er maar een beperkt aantal mensen kunnen komen eten. 
 

Zwembad

Het zwembad kan gewoon gebruikt worden. Het virus schijnt zich niet in water te kunnen verspreiden. Houd wel afstand van elkaar en respecteer ook in het water de 1 meter regel. Voordat je gaat zwemmen moet je eerst douchen. In je appartament liggen de kussens voor de ligbedden en gebruik je badlaken. Deze kussens gebruik je tijdens je gehele verblijf. Na vertrek worden de kussenhoesen gewassen en de matrassen gelucht.  

Indien je je ligbed of parasol verschuift zorg dan dat er altijd 2 meter tussen jou en de andere gasten is. 

Het zwembadwater wordt zoals altijd dagelijks gecontroleerd  en voorzien van supplementen indien nodig. 

 

Algemene ruimten
In de salon en de bibliotheek liggen wegwerphandschoenen en staat er antibaceriele gel. Voordat je iets pakt desinfecteer je je handen en trek je wegwerphandschoenen aan.  Bij het verlaten van de ruimte gooi je je handschoenen in de desbetreffende emmer. 

Loop niet op blote voeten  in en om de accommodatie. 

 

Bibliotheek 
De boeken en tijdschriften in de bibliotheek kunnen geleend worden. Houd het boek bij je tot je hem uit hebt. De boeken die je gelezen hebt leg je in de daarvoor bestemde mand. Deze boeken zullen 72 uur niet uitgeleend kunnen worden. Voor de reisboeken kun je ook je online reisgids raadplegen. 

Als je koorts of klachten krijgt?
Wanneer je koorts ( hier geldt 37,5 ° of meer) of/ en symptomen van luchtweginfectie hebt (droge hoest, koorts, keelpijn, ademhalingsmoeilijkheden), dient de persoon in kwestie en andere familieleden in het appartament te blijven . Stel ons per telefoon op de hoogte. Wij zullen contact opnemen met een arts en  zijn adviezen doorgeven en opvolgen. Er wordt geadviseerd geen antivirale middelen en antibiotica in te nemen tenzij ze zijn voorgeschreven door je arts. 

Hoogstwaarschijnlijk zal er een test uitgevoerd worden. Zolang de uitslag niet bekend is zal je binnen moeten blijven. Natuurlijk zullen wij je de zorg geven die nodig is.

ADRES
B&B - appartement
Vista sull'oliveto 

Vocabolo acquavigna 305032 Poggiolo (TR) Umbria Italia

 

CONTACT: 
vistasulloliveto@gmail.com
GSM Ed: 0031-610683848
GSM Heleen: 0039-3484802777 

 • Instagram
 • Facebook Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • Pinterest Social Icon
 • Google Places Social Icon
 • Trip Advisor Social Icon

© vistasulloliveto2018