Ons plan tegen COVID-19


Onze grootste zorg ben jij!
 

 

Voel je veilig. Wij zijn Corona proof. 

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een document opgesteld met richtlijnen die moeten worden gevolgd.  De Italiaanse regering en de regio's hanteren echter veel strengere criteria dan die door de WHO worden aanbevolen. 
Regio Umbrië heeft richtlijnen opgesteld die door ons ook opgevolgd worden zodat je veilig bij ons kan komen logeren. 
We zullen er op toezien dat iedereen zich aan de opgestelde maatregelen bij Vista sull'oliveto zal houden. Zo kunnen we ons allemaal veilig voelen. 

De richtlijnen en veiligheidsvoorschriften die door het WHO en de provincie Umbrië zijn opgesteld, zullen we duidelijk  naar met onze gasten communiceren.  

Wij hanteren schoonmaakprotocollen die door de WHO zijn opgesteld zodat je veilig bij ons kan komen logeren. Indien de provincie hier aanpassingen in aanbrengt, zullen wij die direct uitvoeren. 

Voor alle gasten zijn er duidelijke veiligheidsvoorschriften zodat iedereen weet waar ze zich aan moeten houden. We zullen er ook op toezien dat de regels worden nageleefd.

Zo kunnen we jullie een veilige verblijf aanbieden zonder zorgen en coronaproof. 

Wees welkom en kom genieten van een onbezorgde vakantie. 

Het zal zeker anders zijn dan andere jaren maar we zullen ons uiterste best doen om, ondanks de maatregelen, jullie toch een zo normaal mogelijke vakantie aan te bieden, corona proof.

Algemene gedragsregels

Zo voorkom je besmetting van jezelf en anderen.   

 1. Houd een interpersoonlijke afstand van minimaal 1 meter;

 2. Nies en / of hoest in de binnenkant van je elleboog. Snuit je neus in een tissue en gooi deze in de daarvoor bestemde prullenbak en was je handen.

 3. Was je handen regelmatig met water en zeep  minimaal 20 seconden.

 4. Knuffels en handdrukken zijn verboden.

 5. Raak ogen, neus en mond niet aan met uw handen;

 6. Het dragen van een mondmasker ( en in de meeste supermarkten ook wegwerp handschoenen)  is verplicht in gesloten ruimtes en in open ruimtes als het niet mogelijk is om de interpersoonlijke afstand van 1 meter te behouden. Zorg dat je desinfectiemiddel bij je hebt zodat je tussentijds oppervlakken en handen kunt desinfecteren.

 7. Mondmaskers, wegwerkhandschoenen, desinfectie materiaal en gebruikte tissues dienen weggegooid te worden in de daarvoor bestemde prullenbakken.(algemene huisvuil) Gebruik hydro-alcoholische oplossingen (70% à 85% alcohol) om je handen te ontsmetten. 

 8. Blijf thuis/ in je appartement zelfs met milde verkoudheidsklachten en/of koorts > 37.5 °

  Het gebruik van airco wordt in vele delen van Italië afgeradeb.  Het gebruik van de ventilator is toegestaan en vormt geen risico. 

 

Je verblijf

Bij de ingang staat er hydro-alcoholische oplossingen en bij binnenkomst dien je je handen te ontsmetten. Jullie zullen daarna door ons welkom worden geheten zoals je dat van ons gewend bent maar nu met een interpersoonlijke afstand van 1 meter.  

Voor de verplichte gastenregistratie hebben we een kopie van je paspoort/ identiteitskaart nodig. Een foto van de ID kun je naar ons mailen.  Zorg dat je persoonsgegevens zijn afgeschermd.  
De sleutel hangt al in de deur van je appartement.  
Zorg voor een onderlinge afstand met de andere gasten van 1 meter. of neem even gepaste afstand op het moment dat dit niet lukt.  

Neem zelf voldoende mondkapjes, wegwerphanden en ontsmettingsmiddel voor je handen mee. Natuurlijk zijn deze ook hier verkrijgbaar.   

Houd voldoende afstand van elkaar. 

Wij hebben een kleinschalige accommodatie waardoor er nooit meer dan 16 gasten aanwezig zullen zijn op ons terrein dat 7 ha groot is.  Daardoor is het makkelijk om de 1 meter afstand toe te kunnen passen.
Elke appartement heeft een privé tuin /terras en een eigen voordeur.

Wij raden je aan om zo veel mogelijk het appartement te luchten.  

Ventilator mag gebruikt worden.  Het gebruik van een airco is niet toegestaan.


Elk appartement is grondig gereinigd volgens de algemene richtlijnen en geldende protocollen. Daarnaast hanteren wij  een 24 uurs incheck stop,  als extra veiligheid.  

In elk appartement en in de algemene ruimtes ligt een document met daarop de richtlijnen waaraan onze gasten zich dienen te houden.  

Het dikke boekwerk met tips voor uitstapjes, restaurants etc etc. zal dit jaar alleen nog online in te zien zijn.  

Gedurende jullie verblijf zullen wij enkel jullie appartement en terras/tuin betreden i.g.v. nood of voor het verrichten van werkzaamheden,

Tuinonderhoud en aanvegen van terrassen  zullen wij doen tijdens jullie afwezigheid. 


 

Je appartement

De appartementen worden schoongemaakt en gecheckt volgens een regulier werkprogramma. Voor nu geldt er extra aandacht voor het volgende:
- Hotel service (dagelijkse schoonmaak)  komt voorlopig te vervallen.
- Handdoekenwissel. De vuile handdoeken dienen in een plastic zak  worden afgegeven bij Ed of Heleen. Je krijgt dan direct     een schone set handdoeken mee terug. De plastic zak  vind je in het nachtkastje of gootsteenkastje

- Bij vertrek vragen wij je om de handdoeken in plastic zak te doen en om het bed af te halen en het beddengoed in een aparte zak te doen. . 
- Contactoppervlakken krijgen extra aandacht tijdens het schoonmaken zoals handgrepen, lichtknoppen, kranen, dispensers. Keuken en badkamer en worden  gedesinfecteerd met desinfectiemiddelen.

- Spreien en sierkussens zullen dit jaar verwijderd worden. Een plaid kan op verzoek gegeven worden. 

- Beddengoed moltons en handdoeken zijn net als anders  gewassen op 60 graden of meer zodat  alle ziektekiemen zeker zijn gedood.

- Hetgeen  niet op  60 graden gewassen kan worden wordt gewassen met een antibacterieel was additief die tevens ziektekiemen dood.  

Alvorens het appartement grondig wordt schoongemaakt,  heeft daar 24 uur niemand verbleven en is deze gelucht. Het appartement wordt schoongemaakt met producten op basis van ontsmettingsmiddel en/of chloor.  
Tijdens het schoonmaken dragen wij een mondmasker en wegwerphandschoenen en wegwerpschort. Na het schoonmaken worden de bedden opgedekt nadat wij schone handschoenen e.d. hebben aangetrokken.

- De schoonmaakmaterialen, zoals vaatdoeken en moppen worden gewassen op minimaal 60°.
- Het afval wordt op de normale manier gescheiden en afgevoerd maar er zal een speciaal afvalemmertje staan voor gebruikte mondmaskers en handschoenen.


Indien je  tijdens je verblijf ergens extra aandacht voor wenst,  kun je dat altijd bij ons doorgeven. 

Ontbijt

Het ontbijt is zoals anders in buffetvorm. Je dient je te houden aan de voorschriften die we hebben opgesteld.  Indien ontbijten buiten niet mogelijk is zal er in de salon ontbeten worden. Omdat we daar niet voor iedereen de 1 meter afstand kunnen waarborgen kunnen slechts 8 gasten tegelijk komen ontbijten. Het ontbijten zal dus in 2 shifts plaatsvinden rekening houdend met jullie wensen.  Indien er binnen gegeten moet worden zullen we soepele tijden hanteren en zal de eindtijd verlengd worden naar 11.00u . Je kunt er ook voor kiezen om te ontbijten in je eigen appartement of privé terras. Wij zullen jullie dan een ontbiitmand komen brengen.  


Diners 

Deze gaan gewoon door. Je kunt kiezen om aan een aparte tafel plaats te nemen bij de salon of in de olijfgaard of samen met de andere gasten te eten aan de lange tafel op  het panoramische terras, waarbij 1 meter afstand tussen elkaar zal zitten.   Wanneer buiten eten niet mogelijk is, wordt er in de salon gegeten.  Omdat we daar niet voor iedereen de 1 meter afstand kunnen waarborgen zal er maar een beperkt aantal mensen kunnen komen eten. 

Zwembad

Het zwembad kan gewoon gebruikt worden. Het virus schijnt zich niet in water te kunnen verspreiden. Houd wel afstand van elkaar en respecteer ook in het water de 1 meter regel. Voordat je gaat zwemmen moet je eerst douchen. In je appartement liggen de kussens voor de ligbedden en gebruik je badlaken. Deze kussens gebruik je tijdens je gehele verblijf. Na vertrek worden de kussenhoezen gewassen en de matrassen gelucht.  

Indien je je ligbed of parasol verschuift zorg dan dat er altijd 2 meter tussen jou en de andere gasten is. 

Het zwembadwater wordt zoals altijd dagelijks gecontroleerd  en voorzien van supplementen indien nodig. 

Algemene ruimten

In de salon en de bibliotheek liggen wegwerphandschoenen en staat er antibacteriële gel. Voordat je iets pakt desinfecteer je je handen en trek je wegwerphandschoenen aan.  Bij het verlaten van de ruimte gooi je je handschoenen in de desbetreffende emmer. Loop niet op blote voeten  in en om de accommodatie. 

Bibliotheek 

De boeken en tijdschriften in de bibliotheek kunnen geleend worden. Houd het boek bij je tot je hem uit hebt. De boeken die je gelezen hebt leg je in de daarvoor bestemde mand. Deze boeken zullen 72 uur niet uitgeleend kunnen worden. Voor de reisboeken kun je ook je online reisgids raadplegen. 

Als je koorts of klachten krijgt?

Wanneer je koorts ( hier geldt 37,5 ° of meer) of/ en symptomen van luchtweginfectie hebt (droge hoest, koorts, keelpijn, ademhalingsmoeilijkheden), dient de persoon in kwestie en andere familieleden in het appartement te blijven . Stel ons per telefoon op de hoogte. Wij zullen contact opnemen met een arts en  zijn adviezen doorgeven en opvolgen. Er wordt geadviseerd geen antivirale middelen en antibiotica in te nemen tenzij ze zijn voorgeschreven door je arts.  zal er een test uitgevoerd worden. Zolang de uitslag niet bekend is zal je binnen moeten blijven. Natuurlijk zullen wij je de zorg geven die nodig is.

Mondkapjes 

In Umbrië en Lazio is het dragen van een mondkapje verplicht als je de 1 meter afstand niet kan houden. Dat geldt voor buiten en binnen. Buiten als je bv. met iemand in gesprek gaat dien je een mondkapje op te zetten.

In restaurants, bars e.d. dien je een mondkapje op te doen als je bijvoorbeeld naar het toilet moet lopen door een zaal met mensen. Aan tafel hoef je natuurlijk geen mondkapje=je op.
In kleine winkeltjes en bars mogen maar een beperkt aantal mensen binnen zijn.  Je dient buiten op je beurt te wachten. 
Wil je naar de supermarkt dan is het verplicht om een mondkapje op te hebben en handschoenen te dragen (deze liggen vaak klaar).  1 familielid mag maar naar binnen. Dit kan opgelost worden door beiden een karretje te pakken en afzonderlijk van elkaar te gaan winkelen. 
Ook andere winkeliers verplichten  het dragen van een mondkapje.
Indien het niet verplicht is, stellen de meeste het wel op prijs als je het wel doet. Maar houdt zeker de 1 meter afstand. 

Mondkapjes en auto/huurauto

Dit zijn de regels die gerespecteerd moeten worden in de auto, op de motor, scooter en fiets die sinds 3 juni 2020 van kracht zijn. is het dragen van een masker niet nodig in de auto?
Samenvattend is het beschermingsmasker in de auto niet verplicht wanneer:
1. alleen de chauffeur aan boord is of als je partner mee rijdt;
2. personen in de auto (ongeacht het aantal) met wie je samenwoont, een gezin of huishouden vormt.
3. als de auto is voorzien van een plexiglas separator tussen de rijen stoelen.
4. kinderen onder de 6 jaar.

Als je met een vriend of familielid met wie je niet samenwoont reist, zonder masker te dragen en te dicht bij elkaar zit, riskeer je een boete van 400 tot 3000 euro

Je kunt met de auto met twee of meer personen reizen, op voorwaarde dat de afstand van minimaal één meter tussen de passagiers wordt gerespecteerd.
De stoel naast de bestuurder moet leeg blijven indien je niet met de bestuurder een huishouden vormt. Passagiers moeten goed van elkaar verwijderd zijn en een masker dragen. (zie schema)
Er wordt aangeraden om altijd met 1 raam open te rijden.

Met de motor, scooter en fiets is het verboden om andere mensen te vervoeren die geen deel uitmaken van de familie-eenheid, aangezien het niet mogelijk is om een ​​afstand van minimaal één meter tussen de bestuurder en passagier te bewaren.

Meer lezen?
https://www.money.it/in-auto-serve-la-mascherina​​​​​

ADRES
B&B - appartement
Vista sull'oliveto 

Vocabolo acquavigna 305032 Poggiolo (TR) Umbria Italia

 

CONTACT: 
vistasulloliveto@gmail.com
GSM Ed: 0031-610683848
GSM Heleen: 0039-3484802777 

 • Instagram
 • Facebook Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • Pinterest Social Icon
 • Google Places Social Icon
 • Trip Advisor Social Icon

© vistasulloliveto 2011