top of page

Over ons

Even voorstellen.
 

Wij zijn Ed van der Neut en Heleen van der Neut - Sloots. 
Ik, Heleen, ben geboren op Aruba waar mijn ouders vanuit Brabant naar toe verhuisde in de jaren 50 om daar in het onderwijs te gaan werken. In 1969 verhuisden wij naar Nederland en ik groeide op in Breda waar ik tot mijn 32ste heb gewoond. Na mijn echtscheiding verhuisde ik naar Zuid-Beverland samen met mijn toen 5 jarige zoontje. Er volgde daarna nog vele verhuizingen waarbij Zuid-Be
verland uiteindelijk werd verruild voor Zeeuw-Vlaanderen.
Ed woonde in een gezellig huis in Spijkenisse onder de rook van zijn geboortestad Rotterdam. Hij was een verstokte vrijgezel en had een leuk en gezellig leven. Het alleen zijn beviel hem prima. Maar met het klimmen van de jaren, begon ook het verlangen te groeien om zijn leven met iemand te delen.  En ook ik was alleen.
En zo kwam het,  dat wij elkaar in 2003 leerde kennen. Het was liefde op het eerste gezicht. 
Latten was voor ons beiden geen optie.  Al snel stapte wij in het huwelijksbootje en in november 2004 kochten we samen een idyllisch vrijstaand klushuis uit 1886 in Lamswaarde, een lieflijk dorpje in Zeeuws-Vlaanderen. 

Ed kon zijn werkzaamheden als filiaalleider, bij een vooraanstaande woonwinkel, voortzetten in Goes.  Ik werkte in Terneuzen als activiteitenbegeleidster (welzijnsmedewerkster) in een woon-zorgcomplex waar mensen woonde met een niet aangeboren hersenletsel. Door stopzetting van dit unieke project, stopte ook mijn baan. Ik werd tewerkgesteld in de dagopvang voor beginnend dementerende ouderen, maar dit was niet mijn passie.  Daarom besloot ik in 2005,  om naast mijn werk en het runnen van een huishouden, een fulltime HBO studie te gaan volgen voor ergotherapie.
In dat jaar kwamen echter ook de eerste ideeën opborrelen om een B&B te gaan beginnen in Italië.  Toch heb ik mijn studie afgemaakt en ben ik nog 3 jaar werkzaam geweest als ergotherapeut in een verpleeg-  en verzorgingshuis voordat we samen voorgoed naar Italië vertrokken, gevolgd door de camera's van "Ik Vertrek". ( uitzending 4 februari 2012, NPO 1)

1 juni 2011 werd dan ook een mijlpaal in ons eens zo rustig en onbezorgde leventje.
Op deze datum verruilde wij een leven vol zekerheden voor een geweldig nieuw avontuur vol uitdagingen. 
De lang
 gekoesterde droom werd werkelijkheid. 

Zes weken lang is er keihard gewerkt en geklust zodat we op 15 juli 2011 de deuren konden openen en onze eerste gasten welkom te konden heten. Het was een race tegen de klok. Het was ons gelukt om van een verwaarloosde agriturismo iets heel moois te maken. Lees meer in onze blog - ik vertrek

 

Wij heten je welkom op dit unieke en bijzondere plekje, die vanuit pure passie wordt gerund en met aandacht wordt verzorgd. Wij staan garant voor een heerlijke, onbezorgde vakantie,  persoonlijke aandacht en gastvrijheid. 

Hier kom je thuis. 

Het begin van onze droom

In 2004 zijn wij "besmet" geraakt met het emigratievirus na het zien van vele afleveringen van het televisie programma  “Terug naar Toscane ” waar familie Caldesie werd gevolgd door tv-camera's.  In deze serie werd de kijker meegenomen op een reis door Toscane. De meest mooie plekjes werden getoond en je maakte kennis met het Italiaanse leven en de mensen. Bij het zien van al deze beelden besloten we om naar Toscane op vakantie te gaan. Onze reisbestemmingen lagen meestal buiten Europa. Eenmaal in Toscane werden we op slag verliefd. Italië had onze harten gestolen.  
Elke vakantie vertrokken we naar la bella Italia en genoten we van de vriendelijke, gastvrije mensen, het heerlijke eten, de wereldberoemde wijnen, de sprookjesachtige steden, de magnifieke natuur die telkens weer bijzondere plaatjes opleverde. 
Een land waar het onmogelijk is, om jezelf ook maar 1 seconde te vervelen. 

Liggend in een hangmat op een topje van een heuvel, zagen we hoe het licht van het ochtendgloren de hemel in prachtige tinten rose kleurde en staarde we naar het dal die die nacht was omgetoverd tot een wolkenmeer.  De mist die vanuit het dal langzaam de heuvels rondom ons verblijf kuste, omhulde ons in een mysterieuze witte serene stilte. Een gelukzalig moment. Iets wat je voor eeuwig vast wilt houden maar ook anderen wilt laten ervaren.   
En zo werd onze droom geboren.

 

We wilde weg uit de hectiek in Nederland waar je elke minuut van de dag wordt geleefd.  Ontsnappen aan het altijd maar “moeten”, rennen en presteren en het hollen van de ene afspraak naar de anderen.    
Dat moet anders kunnen.  
Het omgaan met mensen, hun in de watten leggen en vermaken, hun het echte vakantiegevoel geven; dat zit ons in het bloed. 
Onze gasten het echte “dolce far niente” gevoel bieden, werd ons doel.  De stap om een B&B te gaan beginnen was dan ook niet heel groot.   
 

Van droom naar werkelijkheid

Het alleen maar erover dromen kreeg al snel een andere wending. We wilde de uitdaging aangaan en het gewoon gaan doen! In 2005 zijn dan ook serieus op zoek gegaan naar een pand om onze eigen B&B te kunnen beginnen.
Toen we die na 8 maanden gevonden hadden, werd het pand net voor onze neus verkocht. Onze zoektocht begon weer van voor af aan. Maar toen brak de crisis uit. Deze sloeg hard toe en onze droom leek in rook op te gaan. We konden ineens een stuk minder lenen. Hetgeen waar we naar zochten leek buiten ons bereik te komen.
Vele panden hebben we bezocht en vele alternatieven hebben we besproken en bekeken. Hetgeen we zochten kregen we maar niet gevonden. En onze vakanties stonden alleen nog maar in het teken van huizenjachten.   

2010 werd een jaar waarop we alles op alles hebben gezet om HET pand te vinden.
Als we die niet zouden vinden, dan zou dat het einde betekenen van deze droom.  

Ed vertrok voor 9 maanden naar Italië om in een luxe B&B in Toscane te gaan werken. In zijn vrije tijd ging hij op zoek naar een geschikt pand. Na dik 8 maanden en vele panden bezichtigd te hebben, mijlenver te hebben gereden door het Toscane en Umbrië, vonden we dan toch eindelijk onze droom locatie!
Ed zijn taak in de B&B zat er ook bijna op. Over 3 weken zou hij weer thuis komen. We waren ons eigenlijk al aan het voorbereiden dat we een B&B in Italië moesten vergeten. Maar als een wonder kwam dit pand langs. 
Wij waren direct onder de indruk van de schitterende ligging en het adembenemende en magisch uitzicht van dit bijzondere en unieke plekje,  gelegen in het authentieke deel van Umbrië.   
Dit was waar we al die tijd naar op zoek waren geweest en waarvan we hadden gedroomd.

Toen moest het contract nog getekend worden wat hèèl wat voeten in de aarde heeft gehad. Maar, na 5 maanden onderhandelen en stress was er dan toch eindelijk overeenstemming en kon er getekend worden.  
Vista sull'oliveto in Poggiolo, een klein vriendelijk gehuchtje,  4 km van Calvi dell'Umbria, werd onze thuishaven. 
Op 15 juli 2011 konden we onze eerste gasten verwelkomen.  

 

Vista sull’oliveto is voor velen een vakantie adres geworden dicht bij de natuur, waar je de stilte nog hoort. Een zalige plek om te genieten en te onthaasten en waar je je batterij weer op kan laden. Een bijzondere plek waar je niet alleen tot rust kan komen, maar deze ook voelt en ervaart.  Een plek waar je ultiem kunt genieten van het goede leven en even al je zorgen kunt vergeten.  Een plek waar alles mag maar niks moet en waar je je thuis zult voelen.  
En op deze unieke plek willen wij ook jullie van harte welkom heten.  
 

Adults only - het waarom.

In 2014 hebben we een bewuste keuze gemaakt om onze B&B adults only te maken.
De belangrijkste reden van deze beslissing is,  dat ons terrein absoluut niet geschikt is voor kleine kinderen. Er zijn teveel hoogteverschillen op ons terrein die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Ook het zwembad is niet omheind en heeft geen kikkerbadje, de familie appartementen zijn niet voorzien van veiligheidsmaatregelen. We hebben ook geen speeltuintje. Voor de allerkleinste is er ook niet veel te beleven behalve een olijfgaard. 

Daarnaast merkte we ook dat onze gasten met name kwamen voor de rust.
Omdat  "adults only" in kindminnend Italië een vrij onbekend begrip is, besloten  wij onze B&B adults only te maken.  
Dat wil zeggen; kinderen vanaf 12 jaar zijn van harte welkom. 
Onze gasten kunnen nu in alle rust genieten van een ontspannen vakantie.  

Hoe gaat het nu, vele jaren later? 

Het gelukzalige gevoel is niet meer weggegaan. Elke dag opnieuw prijzen wij ons gelukkig en zijn we blij dat we deze stap gemaakt hebben. En natuurlijk zijn er hobbels op onze weg geweest en hebben we beren gezien. Maar voor alles zijn er oplossingen. En gelukkig zijn wij niet materialistisch ingesteld en kunnen wij van hele kleine dingen enorm genieten.  

Zo is het elke dag weer een feest als ik de gordijnen in onze woonkamer openschuif. Het uitzicht is nog steeds elke dag adembenemend en ook elke dag weer anders en het verveeld ons nog steeds niet.  Er gaat geen dag voorbij dat ik dit niet vast wil leggen met mijn camera.  

We genieten en worden nog steeds verrast door de schoonheid van de natuur. 
De duizenden fonkelende sterren aan een nog pikzwarte hemel en het gezang van de nachtegalen in het holst van de nacht. Het gekwetter en gesjilp en de vele vogels en het vleugelgeknars van de krekels en de cicaden die het gezang van de vogels in de hete zomermaanden doen overstemmen. Het horen blaffen van de vossen en het roepen van de uilen. De dassen, stekelvarkens en wilde zwijnen die bij het vallen van de avond in onze olijfgaard rondneuzen en zich tegoed doen aan eikeltjes en noten. De dansende vuurvliegjes die in juni de bomen en struiken doen laten lijken op met kerstversiering opgetuigde bomen en de avonden doen omtoveren tot een sprookjesachtig landschap.  
De zwaluwen die elke dag weer een luchtballet voorstelling geven en een verfrissende duik komen nemen in het zwembad waarna de vleermuizen later op de avond voor een verrassende toegift zorgen. Het magnifieke uitzicht dat elke dag anders en bijzonder is,  van zonsopgang tot zonsondergang en waar we nog steeds elke dag met volle teugen van genieten en naar kunnen blijven staren.  
De heerlijke wandelingen en fietstochten die we maken en waar we één worden met de natuur. Het meegenomen worden in de tradities van de Italianen. Met ze meegaan om wilde asperges,  rucola of bospaddenstoelen te plukken waarbij het uitwisselen van recepten niet zal ontbreken. Het zien van al die bloemen- en vlinderpracht, de heldere beekjes en de vele watervallen, de glooiende heuvels en de diepe valleien, de bossen en de landerijen.  De historie en de cultuur.   
Kortom, wij voelen ons hier helemaal thuis en genieten van het leven,  samen met onze Italiaanse vrienden. 
Een gevoel wat wij ook jullie willen geven als je bij ons verblijft.

VSO (48).JPG
vakantie toscane 12-09-2006 (71).JPG
Wil je meer weten over ons emigratie verhaal?  

Lees dan het boek "Dag Nederland, Ciao Italia!" geschreven door Heleen.
Verkrijgbaar als ebook voor € 4,99

Stuur ons een mailtje en na betaling krijg je direct het ebook in je mailbox.

 

Heleen en haar partner Ed droomde ervan om een B&B te beginnen in het zonnig ltalië. Een lange  zoektocht begint .In juni 2011 gaat hun droom in vervulling. Ze worden op de voet gevolgd door de camera's van "Ik vertrek". Het boek bevat handige informatie voor iedereen die plannen heeft om naar Italië te emigreren en een B&B of iets dergelijks wil gaan beginnen en vertelt wat vooraf ging aan hun emigratie, waar ze tegenaan liepen, meemaakte en hoe het hun is vergaan de eerste 2 ½ jaar in Italië.

 Vista sull' oliveto op TV en in de media

 • Op zaterdag 4 februari 2012 waren wij te zien in het programma "ik vertrek" bij de Tros (Avrotros) op NL 1. Klik hier om de uitzending terug te zien.

 • Op woensdag 19 september 2012 waren wij te zien bij Vitaya om 18.55 u.

 • Lees het artikel over ons in Grande Italia, juni 2012

 • Lees meer over ons in "Grande Italië "- zomereditie 2012 - logeertip blz 70 en Grande Italië maart 2013

 • Zoover Highly reccommanded 2013

 • Herhaling  "ik vertrek"  24 mei 22.23 u bij de Tros op NL 1

 • Boek geschreven door Heleen; Dag Nederland, Ciao Italia !  mei 2014

 • 4 de plaats Zoover award 2014

 • Publicatie in het blad grenzenloos 2014

 • Publicatie in Emigreer magazine juni 2014

 • 8 ste plaats Zoover Award Gold 2015

 • Maandag 30 maart 2015 om 21.20 u  was onze accommodatie te zien bij Omroep Max,
  " droomhuis gezocht " met Cor Bakker.

 • Vermelding in KRO magazine en Mikro gids nr 48 2015.

 • We stonden op de vakantie beurs in Utrecht van 13 tm 17 januari 2016. 

 • We stonden op de vakantiesalon in Antwerpen van 21 januari tm 25 januari 2016. 

 • 3de plaats Zoover award Orange (= gold) 2016 

 • Certificaat van Uitmuntendheid 2017 Tripadvisor.  Nr. 1 van 6 bijzondere accommodaties in Calvi dell'Umbria

 • We stonden op het Italië evenement in Kasteel de Haar in Haarzuilens van 19-20-21 mei 2017.  Stand B133 op de Via Italia.

 • We stonden op 1 en 2 december 2018 op de winterfair "I sapori d' inverno" in de filmstudio's in Utrecht. 

 • We stonden 2, 3 en 4 februari 2018 op het evenement Little Italië in de  Zuiveringshal op het Westergasterrein in Amsterdam. 

 • We stonden op het Italië evenement in Kasteel de Haar in Haarzuilens van 1 tm 3 juni 2018 op de via Italia.

 • We stonden op het Italië evenement in Kasteel de Haar op 15-16 en 17 mei 2020. Via Italia.

 • Zoover award Gold 2019 9.6

 • Zoover award Gold 2020 9.7 

 • Zoover award Gold 2021 9,6

 • Zoover award Gold 2022 9.6

eboek
bottom of page