1/1

Over ons

2021- ons 10 jarig jubileum!! 

 

1 juni 2011 is een mijlpaal geworden in ons eens zo rustige, onbezorgde leventje. Op deze datum hebben we een leven vol zekerheden verruild voor een geweldig nieuw avontuur vol uitdagingen.

Een lang gekoesterde droom is werkelijkheid geworden; werken, wonen en leven in Italië en onze gasten laten genieten van een onbezorgde en heerlijke vakantie in ons Country house "Vista sull'oliveto" (zicht op de olijfgaard). Het Zeeuws- Vlaamse Lamswaarde  (waar wij als Rotterdammer en Bredase als laatste gewoond hebben) is verruild voor Poggiolo.

Op 1 juni 2011 zijn wij voorgoed afgereisd naar Italië, op de voet gevolgd door de camera's van "Ik vertrek". ( uitzending 4 februari 2012, NPO 1)  Zes weken lang is er keihard gewerkt en geklust zodat we op 15 juli 2011 de deuren konden openen en onze eerste gasten welkom konden heten. Het was een race tegen de klok. Het was ons gelukt om van een verwaarloosde agriturismo iets heel moois te maken. 

Ed en Heleen heten je welkom op dit unieke en bijzondere plekje, die vanuit pure passie wordt gerund en met aandacht wordt verzorgd. Wij staan garant voor een heerlijke, onbezorgde vakantie,  persoonlijke aandacht en gastvrijheid. 

Hier kom je thuis. 

Lees meer in onze blog - ik vertrek

Ik vertrek, Italië
Ik vertrek, Italië
Ik vertrek, Italie
Wat eraan vooraf ging.

In 2003 zijn wij "besmet" geraakt met het emigratievirus na het zien van vele afleveringen van het televisie programma  “Terug naar Toscane ” waar familie Caldesie werd gevolgd door tv-camera's. In deze serie werd de kijker meegenomen op een reis door Toscane. De meest mooie plekjes werden getoond en je maakte kennis  met het Italiaanse leven en de mensen. Bij het zien van al deze beelden besloten we om naar Toscane op vakantie te gaan. Onze reisbestemmingen lagen meestal buiten Europa. Eenmaal in Toscane werden we op slag verliefd. Italië had onze harten gestolen. 
Elke vakantie vertrokken we naar het Bella Italia en genoten we van de vriendelijke, gastvrije mensen, het heerlijke eten, de wereldberoemde wijnen, de sprookjesachtige steden, de magnifieke natuur die telkens weer bijzondere plaatsjes opleverde.

Een land waar het niet mogelijk is, om jezelf ook maar 1 seconde te vervelen.


Vanaf 2005 zijn we serieus op zoek gegaan naar een pand om onze eigen B&B te kunnen beginnen. Toen we die na 8 maanden gevonden hadden,  werd het pand net voor onze neus verkocht. Onze zoektocht begon weer van voor af aan. En toen brak de crisis aan. Deze sloeg hard toe en onze droom leek in rook op te gaan. Vele panden hebben we bezocht, maar hetgene waar we naar op zoek waren, vonden we maar niet. Onze vakanties bestonden enkel nog maar uit huizen bezichtigen. 

2010 werd  een jaar waarop we alles op alles hebben gezet om HET pand te vinden.
Ed vertrok voor 9 maanden naar Italië om in een luxe B&B te gaan werken. In zijn vrije tijd ging hij op zoek naar een geschikt pand. Na het bezichtigen van vele panden en mijlenver gereden te hebben door het Toscaanse en Umbrische land, hebben we uiteindelijk, op de valreep,  toch onze droomplek gevonden.
Wij waren direct onder de indruk van de schitterende ligging en het magnifieke uitzicht van Vista sull'oliveto,  gelegen in het even prachtige Umbrië.  Toen moest het contract nog getekend worden wat heeft wat voeten in de aarde had. Maar na 5 maanden was er dan toch eindelijk overeenstemming en kon er getekend worden. 
Poggiolo, een klein vriendelijk dorpje 4 km van Calvi dell'Umbria, werd onze thuishaven.
Als je meer wilt lezen over onze zoektocht en alle strubbelingen die we hebben gehad en hoe ons eerste jaar verliep in Italië, lees bestel dan hier ons eboek;

"Dag Nederland, ciao Italia"  

In 2014 hebben we een bewuste keuze gemaakt om onze B&B adults only te maken.
De belangrijkste reden van deze beslissing is,  dat ons terrein absoluut niet geschikt is voor kleine kinderen. Er zijn teveel hoogteverschillen op ons terrein die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Ook het zwembad is niet omheind en heeft geen kikkerbadje, de familie appartementen zijn niet voorzien van veiligheidsmaatregelen, we hebben geen speeltuintje . Voor de allerkleinste is er ook niet veel te beleven behalve een olijfgaard. 

Daarnaast merkte we ook dat onze gasten met name kwamen voor de rust.
Omdat  "adults only" in kinderminnend- Italië een vrij onbekend begrip was,
hebben we besloten om onze B&B adults only te maken.  Dat wil zeggen; kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom. 
Onze gasten kunnen nu in alle rust genieten van een ontspannen vakantie.  

Wil je meer weten over ons emigratie verhaal en hoe het ons nu vergaat?

Lees dan het boek "Dag Nederland, Ciao Italia!" geschreven door Heleen.
Verkrijgbaar als ebook voor € 4,99

Stuur ons een mailtje en na betaling  krijg je direct het ebook in je mailbox. 

 Vista sull' oliveto in de media

 • Op zaterdag 4 februari 2012 waren wij te zien in het programma "ik vertrek" bij de Tros (Avrotros) op NL 1. Klik hier om de uitzending terug te zien.

 • Op woensdag 19 september 2012 waren wij te zien bij Vitaya om 18.55 u.

 • Lees het artikel over ons in Grande Italia, juni 2012

 • Lees meer over ons in "Grande Italië "- zomereditie 2012 - logeertip blz 70 en Grande Italië maart 2013

 • Zoover Highly reccommanded 2013

 • Herhaling  "ik vertrek"  24 mei 22.23 u bij de Tros op NL 1

 • Boek geschreven door Heleen; Dag Nederland, Ciao Italia !  mei 2014
  Heleen en haar partner Ed droomde ervan om een B&B te beginnen in het zonnig ltalië. Een zoektocht begint. In juni 2011 gaat hun droom in vervulling. Ze worden op de voet gevolgd door de camera's van "Ik vertrek". Het boek bevat handige informatie voor iedereen die plannen heeft om naar Italië te emigreren en een B&B of iets dergelijks wil gaan beginnen en vertelt wat vooraf ging aan hun emigratie, waar ze tegenaan liepen, meemaakte en hoe het hun nu vergaat na 2 ½ jaar in Italië.

 • 4 de plaats Zoover award 2014

 • Publicatie in het blad grenzenloos 2014

 • Publicatie in Emigreer magazine juni 2014

 • 8 ste plaats Zoover Award Gold 2015

 • Maandag 30 maart 2015 om 21.20 u  was onze accommodatie te zien bij Omroep Max,
  " droomhuis gezocht " met Cor Bakker.

 • Vermelding in KRO magazine en Mikro gids nr 48 2015.

 • We stonden op de vakantie beurs in Utrecht van 13 tm 17 januari 2016. 

 • We stonden op de vakantiesalon in Antwerpen van 21 januari tm 25 januari 2016. 

 • 3de plaats Zoover award Orange (= gold) 2016 

 • Certificaat van Uitmuntendheid 2017 Tripadvisor.  Nr. 1 van 6 bijzondere accommodaties in Calvi dell'Umbria

 • We stonden op het Italië evenement in Kasteel de Haar in Haarzuilens van 19-20-21 mei 2017.  Stand B133 op de Via Italia.

 • We stonden op 1 en 2 december 2018 op de winterfair "I sapori d' inverno" in de filmstudio's in Utrecht. 

 • We stonden 2, 3 en 4 februari 2018 op het evenement Little Italië in de  Zuiveringshal op het Westergasterrein in Amsterdam. 

 • We stonden op het Italië evenement in Kasteel de Haar in Haarzuilens van 1 tm 3 juni 2018 op de via Italia.

 • We stonden op het Italië evenement in Kasteel de Haar op 15-16 en 17 mei 2020. Via Italia.

 • Zoover award Gold 2019 9.6

 • Zoover award Gold 2020 9.7 

 • In 2021 helaas geen Italië evenement in  Kasteel de Haar in Haarzuilens maar in 2022  hopen we jullie daar te mogen verwelkomen. De limoncello staat klaar.