Èèn met de natuur.

In Umbrië kun je je heerlijk onderdompelen in de natuur en in de unieke landschappen van de regionale natuurparken.

In het groene hart van Italië, vind je diverse parken, beschermde gebieden en natuurgebieden die geschikt zijn voor ontdekkingstochten en avontuurlijke reizen. Een groot deel van het nationale park Monti Sibillini valt in Umbrië, evenals zeven andere regionale parken: het Tiber-rivierpark, Nera River Park, het Colfiorito-park, het Monte Cucco-park, het Monte Subasio-park, het Monte Peglia en Selva di Meana-park, Het Trasimeno Lake Park.

Elk park biedt een verhaal dat wordt verteld aan de hand van ecologische en naturalistische eigenaardigheden: flora, fauna, waterwegen, meren en geologische stratificaties, alle elementen die de essentie van Umbrische parken belichamen, verfraaid met talrijke culturele getuigenissen, die vooral verband houden met het behoren tot de belangrijkste communicatieroutes uit het verleden. Een unieke natuur wacht op je!


De vlaktes bij Stroncone In de buurt van Stroncone, een middeleeuws dorp op een heuvel bedekt met olijfgaarden en angstvallig beschermd door de stevige kasteelmuren, is er een echte droomplek, ongeveer duizend meter boven zeeniveau. De Prati di Stroncone duiken op nadat je een weg met vele bochten en een een behoorlijke klim hebt gemaakt op de Monte Macchialunga.Tussen hoge rotspartijen leid een pad je naar grote groene, uitgestrekte vlakten met weinig bomen. Hier is het heerlijk toeven en in elk jaargetijden bieden deze vlakten iets bijzonders. In april komen de wilde orchideeën tevoorschijn, in mei staat de berm volop in bloei en kleurt de vlaktes geel. In de zomer zorgen de vlakten voor verkoeling door de hoge ligging en kun je al liggend in het gras genieten van de vergezichten. In de winter is het er ijzig koud en veranderen de waterplassen in ijsvlakten. Uitwaaien op de bergtoppen in plaats van op het strand. Een mooie tijd om naar Greccio te lopen en de kerststallen te bewonderen en het Franciscaner klooster te bezoeken.


Greccio is een dorpje van middeleeuwse oorsprong op een heuvel 700 meter boven de zeespiegel. De stad Greccio werd beroemd in de hele wereld, omdat de traditie zegt dat in 1217, Sint-Franciscus in de buurt van Greccio begon te prediken, en waar hij op kerstavond van 1223, ter herinnering aan de geboorte van Christus, de eerste kerststal ter wereld oprichtte. Niet ver van het centrum, vind je het heiligdom “Santuario del Presepe”, een van de belangrijkste in de geschiedenis van de Franciscanen. Veel plaatsen verbonden aan Sint Franciscus kunnen bezocht worden in Greccio, zoals de grot van de Geboorte, de refter, de slaapzaal. De lokale VVV organiseert elk jaar de herdenking van de eerste kerststal in de wereld en voor een aantal jaren een nationale competitie van kerststallen.


www.umbrievakantie.com

9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

ADRES
B&B - appartement
Vista sull'oliveto 

Vocabolo acquavigna 305032 Poggiolo (TR) Umbria Italia

 

CONTACT: 
vistasulloliveto@gmail.com
GSM Ed: 0031-610683848
GSM Heleen: 0039-3484802777 

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Google Places Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon

© vistasulloliveto 2011