top of page

Blogs 

Corona XI - week 8

Bijgewerkt op: 27 mei 2020

HOERA!!!!! Of toch niet?


Ik heb al een tijdje niks van me laten horen. Tja. Je zou het corona moeheid kunnen noemen. Wat valt er nog te schrijven? En willen we nog wel wat horen over corona? De dagen gaan voorbij en elke dag begint steeds meer op de andere te lijken. Ik merk ineens ook dat ik ook geen benul meer heb welke dag het eigenlijk is. Ik zet de vuilnis buiten maar Ed rijdt de container weer braaf naar binnen want de container wordt morgen pas geleegd. Ik bel de huisarts voor een receptje en hij verteld me dat hij vandaag geen praktijk draait.... Ja, en alleen op dat soort momenten is het eigenlijk van belang te weten welke dag het is. Maar verder.... Het doet er eigenlijk niet meer zo toe. Het leven kabbelt door. De dagen beginnen sleur te worden ondanks dat je op een prachtige plek zit. - locked down in Paradise. Ik verlummel mijn dagen.

En tuurlijk kan ik nog steeds enorm genieten van ons plekje. Het is soms wonderlijk dat je in 1 minuut tijd de wielewaal, de nachtegaal, de bijeneters, de hop èn de bonte specht hoort! Prachtig toch?

Het gekwetter van de vogels maakt me vrolijk en blij net als de kleurrijke wilde bloemen in de bermen. Elke dag als je er voorbij loopt met de honden, zie je er meer en meer. En gelukkig kan ik alweer mee om de honden uit te laten, hoewel ik nog wel voorzichtig moet doen. Mijn enkel is nog steeds dik maar lang niet meer zo pijnlijk.
Vandaag, 4 mei, gaan we alweer de 9de week van de lockdown in, maar er is goed nieuws!!! Op 26 april heeft premier Conte een nieuw besluit t.a.v. de maatregelen tegen het coronavirus ondertekend. Italië zal vanaf 4 mei fase 2 ingaan.! Dat is geweldig nieuws! Dat betekent dat Italië het kantelpunt heeft bereikt en dat we de goede weg op gaan. Zullen we eindelijk naar "buiten" mogen? We horen dit nieuws zondagavond laat. Niet via het nieuws maar middels allerlei smsjes die bij ons binnen komen. Het is dan al tegen 23.00u En dan begin je te lezen. "Oh wow! we gaan fase 2 in". Ik lees dat wij vanaf 4 mei ons huis weer uit mogen. Maar, tot 18 mei moeten nog steeds wel kunnen verantwoorden waarom en papieren invullen?! Oh....we moeten ook nog steeds een goede reden opgeven als we de deur uit willen. Met andere woorden, je mag alleen naar buiten voor werk, boodschappen of om gezondheidsredenen etc.. Dus zomaar het bos in of een wandeling maken, zit er nog steeds niet in. We mogen ook absoluut onze regio niet uit. Dus naar de bakker in Montebuono (Lazio) mag niet ondanks dat het maar 10 min. rijden is, Dus eigenlijk mogen we nog steeds helemaal niks......voor ons dan tenminste.

Voor iedereen die naaste famiilie heeft in de buurt, is er goed nieuws. Je mag je naaste familie weer bezoeken als je maar wel afstand houdt en een mondmasker opdoet. Ook opa's en oma's kunnen weer bezoek ontvangen. Het is niet de bedoeling dat de hele familie weer bij elkaar komt want dat mag niet. Maar wat een opluchting is dit voor heel veel mensen! Bij een begrafenis mogen nu maximaal 15 personen aanwezig zijn. Ook dit is voor heel veel mensen een grote opluchting zijn, want het was verschrikkelijk dat dit niet kon. Professionals mogen weer buiten sporten, ook verder van huis, zolang het individueel gebeurd. Ook de parken en tuinen gaan 4 mei weer open. Mhmmmm, voor wie eigenlijk, vraag ik me dan direct af. Ik mag zonder geldige reden niet naar buiten, toch? De speeltuinen blijven dicht,

Voor ouders met kinderen is er slecht nieuws. De scholen gaan dit schooljaar niet meer open. Ik hoor alle ouders al hèèl diep zuchten...... Hoe gaan die ouders dit doen? Vakantiedagen moeten nu toch ver op zijn? Alle kinderen zijn automatisch over. naar het volgende schooljaar.

We krijgen nu ook de mogelijkheid om een maaltijd af te gaan halen. Dit is goed nieuws voor alle horeca zaken die nu nog steeds potdicht zijn. We kunnen dus vanaf vandaag weer een pizza gaan halen bij San Carlo!!! Oh nee. Die is op maandag gesloten. Of zou hij nu wijselijk zijn openings tijden gaan aanpassen?

Werkplaatsen gaan weer open.

Je mag weer reizen met het openbaar vervoer, maar enkel als je een mondkapje draagt.

Vanaf 18 mei zullen winkels, musea, tentoonstellingen,bibliotheken en culturele plaatsen weer open gaan en mag er weer aan teamsport gedaan worden.

Vanaf 1 juni mogen we weer wat meer.

Dan gaan de restaurants, bars, kappers en esthéticiennes weer open. De regio grenzen blijven dicht. Tot hoe lang, dat weet nog niemand. Je mag enkel de regio grens over als je bv. in lockdown zit in een stad waar je niet ingeschreven staat. Je mag dan nu eindelijk terugkeren naar huis.

Verder wordt iedereen verplicht een mondkapje te dragen als je naar buiten gaat of naar een winkel e.d. Ze zullen te koop zijn voor € 0.50. Iedereen gezin heeft 1 mondkapje gekregen van de gemeente met daarbij enkele swiffervloerdoekjes,/ inlegkruisjes want daar hebben ze het meest van weg : )

En dat was het.....

Ik lees niks over de toeristenbranche! Wanneer mogen wij weer open? Wanneer kunnen wij weer gasten verwachten? En dan slaat de schrik ons echt om het hart. We hadden al die tijd gehoopt dat we per 1 juni weer gasten konden gaan ontvangen. Nu heeft minister Conte gezegd dat de Italianen heel misschien per 1 juni de regio grenzen over zouden mogen. Maar dat valt nog te bezien. Er zal eerst gekeken worden wat voor gevolgen de versoepeling heeft. Het kan gebeuren dat er toch weer meer besmettingen gaan komen. In dat geval zullen de regio grenzen dicht blijven. Zo niet dan gaan die langzaam aan weer open. Maar elke regio zal dat zelf bepalen.

Ik kan me indenken dat de grenzen in het noorden langer dicht zullen blijven omdat daar nog steeds de meeste besmettingen zijn. Hier in het midden en zuiden van Italië is het rustiger.

Maar al met al is het voor de toeristenbranche echt hèèl slecht nieuws. Tot 1 juni zullen we dus alleen in onze eigen regio mogen reizen. De hoop is nu gevestigd dat de regels per 1 juni versoepeld kunnen worden zodat in ieder geval de Italianen in eigen land op vakantie kunnen gaan. De verwachting is, dat pas aan het einde van de zomer, de landgrenzen open zullen gaan. Dat zou betekenen dat wij vanaf 1 september weer gasten uit het buitenland kunnen gaan ontvangen. In een artikel uit Veneto spreken ze zelfs over december of pas in het nieuwe jaar.

De situatie in Italië op 2 mei

Dit nieuws komt heel hard bij ons aan.

We wilde eigenlijk net naar bed toe gaan, maar van slapen gaan, is voorlopig geen sprake meer. We struinen het hele internet af, om te lezen wat Conte nu echt gezegd heeft. Is het echt waar? Moeten we alle gasten die geboekt hebben nu gaan mailen dat hun vakantie niet doorgaat? Hoe gaan we dit overleven???

En ja, we lezen het echt.....Het is waar.

We zijn echt volledig van de kaart.


De volgende ochtend breekt aan. We zijn beiden in rouwstemming. De tranen beginnen te bungelen. We zitten onthutst voor ons uit te staren en weten beiden niet meer hoe we dit op kunnen gaan lossen. In ons hoofd zijn we onze spullen al aan het inpakken. Maar waar moeten we heen? We kunnen nergens heen. We kunnen ook niet meer helder denken. Een droom die net geen 10 jaar heeft mogen duren, lijkt uiteengespat. Het sprankje hoop wat we nog hadden is nu ook helemaal verdwenen.

Het fragiele lijntje waar ons luchtkasteeltje nog aan vast zat, is gebroken.


En zo tikt de tijd voorbij. Allerlei rampscenario's spoken door ons hoofd.

Een ding is duidelijk. We willen niet weg.

We moeten de moed weer bij elkaar gaan rapen en doorgaan. Opgeven kan niet. We moeten naar oplossingen gaan zoeken en niet blijven hangen in negatieve gedachten. We moeten in oplossingen gaan denken.


De eerste taak die ons te wachten staat, is onze gasten die voor 1 september zouden komen, aan te schrijven met de mededeling dat hun vakantie niet doorgaat. We kunnen onze gasten niet in onwetendheid laten en valse hoop geven. Nu hebben zij nog de mogelijkheid om een vakantie in eigen land te boeken.


En wij moeten ons nu gaan richten op de Italianen. Onze Italiaanse vrienden proberen ons op allerlei manieren gerust te stellen. "Jullie hebben een prachtige plek, de mooiste van de omgeving, De Italianen staan te springen om bij jullie te mogen logeren. Jullie moeten je echt geen zorgen maken. Het komt goed"

Oke. We moeten ons daarop gaan richten. We moeten ons concept aanpassen aan de Italiaanse markt. Weg ontbijt, weg adults only. weg welkomstdiners. Een nieuw concept is geboren.

Ik ga als een speer een website en facebook pagina maken in het Italiaans, Deze moet zo snel mogelijk af en online. We moeten per slot van rekening wel vindbaar zijn.

Inmiddels is alles af, Nu moet alles nog nagekeken worden op taalfouten want mijn Italiaans is wel oke, maar niet perfect. Daar is een vriend van mij nu mee bezig.

Maar, voordat de site nog maar online was, kregen we al een aanvraag binnen via via.

En dat is echt een heerlijk gevoel en het geeft de burger weer moed.

Momenteel hebben we onze eerste optie staan, en hopelijk wordt het een definitieve boeking.

Vanaf 1 september hopen we weer op de oude voet verder te kunnen gaan. Dan zijn we weer gewoon B&B Vista sull'oliveto met alles erop en eraan! En wil je dit jaar nog heel graag naar ons toe komen? Boek dan gewoon. We hebben onze algemene voorwaarden aangepast en versoepeld zodat jullie weinig risico lopen.

Als je nu een appartement boekt voor een verblijf in 2020 en na 31 augustus dan hoef je nu maar 20 % aan te betalen om je reservering definitief te maken (ipv 30%) . Het restant hoef je pas 2 weken voor aankomst te betalen. (dit was 6 weken)

En mochten de grenzen toch dicht blijven zodat je vakantie alsnog niet doorgaan dan ontvang je van ons een voucher ter waarde van het betaalde bedrag.

De voucher is 1 jaar geldig en is niet persoonsgebonden. Je mag hem dus aan iemand anders overdragen. De persoon die vermeld staat op de voucher hoeft ons alleen per mail daarvan op de hoogte te brengen, De voucher is niet inwisselbaar voor contacten.


En natuurlijk zijn we er nog lang niet. Het blijven enorme spannende tijden. Gaan we het redden dit jaar? Kunnen we volgend jaar ons 10 jarig bestaan wel vieren?

We blijven hoop houden. Wil je ons steunen, wil je nog graag bij ons logeren? Reserveer dan nu al jou favoriete appartement voor volgend jaar. Op die manier kunnen we het gaan redden.

Wil je nog niet meteen boeken maar heb je wel plannen om in 2021 te komen? Dan kun je bijvoorbeeld ook een cadeaubon kopen. Als je nu een cadeaubon koopt, geven wij je 20% cadeau! Kijk hier hoe het werkt.


un abbraccio

Heleen en Ed

Blijf goed op jezelf passen en blijf gezond!
Situatie 3 mei 2020, 18.00 uur Er zijn in totaal 210.717 gevallen sinds het begin van de pandemie:

  • 100.179 momenteel positief

  • 28.884 overleden

  • 81.654 genezen.

Onder de 100.179 die  momenteel positief zijn ( -525 ) zijn:

  • 81.436 in thuis ïsolatie ( - 372 )

  • 17.242 in het ziekenhuis opgenomen met symptomen ( - 115 )

  • 1.501 op de intensive care ( - 38 )


Wijzigingen in vergelijking met het bulletin van 26 april

  • +1.389 nieuwe positieve gevallen

  • + 174 overleden

  • + 1740 genezen71 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hoi Ed en Heleen.

We kunnen ons voorstellen dat de klap hard bij jullie is binnen gekomen.

Het is bewonderenswaardig dat jullie steeds toch weer positieve dingen zien om toch door te gaan. Hopelijk dat de Italianen bij jullie erachter komen op wat voor mooie plek jullie zitten.

Wij leven met jullie mee en op naar het 10 jarig bestaan.


Dikke kussen van ons.

Roel en Els

Like
bottom of page