top of page

Blogs 

Corona XII - week 13

Er is heel veel gebeurd in de afgelopen weken en dan met name op emotioneel gebied.

Zoals ik de vorige keer al schreef hadden we te horen gekregen dat de landsgrenzen tot na de zomer dicht zouden blijven.

Dit was natuurlijk heel slecht nieuws voor ons. We hadden zo gehoopt dat we op 1 juni weer open konden gaan en dat wij onze gasten uit Nederland en België weer welkom mochten gaan heten. Maar helaas. De grenzen zullen dicht blijven. Op 3 juni zullen de regiogrenzen opengaan en dan hebben wij meer vrijheid. Conte heeft bewust voor deze datum gekozen omdat het op 2 juni La festa della republica is. En om te voorkomen dat de Italianen massaal de straat op gaan en gaan feesten is de datum op 3 juni gezet.

De dag nadat Conte de maatregelen openbaar had gemaakt hebben we al onze gasten gebeld om het slechte nieuws te brengen. Vele hadden het al wel zien aankomen. De vakantie verzetten naar een periode later dit jaar was voor vele niet haalbaar. De vakantiedagen zijn aan het begin van het jaar al doorgeven en vastgelegd en die kunnen niet zomaar gewijzigd worden. De meeste hebben daarom hun vakantie naar volgend jaar omgeboekt. Een volle boekingsagenda was dus plots weer helemaal leeg. En dat doet pijn. Maar gezondheid gaat boven alles. Onze hoop was nu gevestigd op de Italiaanse toerist.

dit jaar alleen Italiaanse toeristen

Op zich konden we wel achter de beslissing van Conte staan. Het was een moeilijke, maar wijze beslissing. Want ondanks dat het aantal besmettingen enorm is gedaald en die trend zich blijft voorzetten zou het denk ik niet verstandig zijn, om de landsgrenzen open te gooien. Want zou er zo niet een nieuwe golf met besmettingen kunnen ontstaan? En als dat zou gebeuren, zou dat betekenen dat wij 10 weken voor niets in een zware lockdown hebben gezeten en dat alles wellicht voor niets is geweest. Daarbij mogen wij nog steeds niet onze eigen regio uit, en dan zou het erg vreemd zijn als buitenlanders wel toegang zouden krijgen. We begonnen al aan het idee te wennen dat we dit jaar alleen Italiaanse gasten zouden hebben. Italie heeft genoeg te bieden voor zijn 60 miljoen inwoners. En zo helpen we elkaar.


Ondertussen was mijn Italiaanse website klaar, vertaald en online. Nu was ik druk bezig om een flyer te ontwerpen zodat ik reclame kan gaan maken, want de Italianen weten ons nog niet te vinden. Zodra de regiogrenzen weer open gaan, wilde ik de hort op gaan om de flyers te gaan verspreiden.


Umbrië

Maar dan….het is 16 mei. Via what’app krijg ik felicitaties binnen. Huuh?! Ik begrijp er niks van. Wat is er aan de hand? Nou…het wordt ons al hèèl snel duidelijk. Conte heeft weer een toespraak gehouden en daarin de nieuwe maatregelen aangekondigd voor 3 juni. Via een vriend krijg ik een korte samenvatting van die toespraak toegestuurd.

We kunnen onze ogen niet geloven! Staat er nu werkelijk dat de grenzen op 3 juni weer opengaan?? En niet alleen de regio grenzen zoals was aangekondigd maar nu ook zelfs de landsgrenzen???! Dit kan niet waar zijn! Hoe dan? Waarom?

Het waarom wordt ons al snel duidelijk. Het openen van de grenzen is puur een economische kwestie. Buurlanden gaan ook open en Italie heeft toeristen nodig om de economie draaide te houden. Er komt ook steeds meer verzet vanuit de bevolking want vele hebben geen inkomsten meer en de steun van de overheid is er niet of heel minimaal. En als je al steun krijgt, wordt er veel te laat uitgekeerd. De maffia begint daardoor weer steeds meer invloed te krijgen en dat is een hele slechte zaak. Conte moest wel iets doen.

De grenzen moeten dus open zodat de economie weer op gang komt en mensen weer te eten hebben. Vele branches zijn afhankelijk van toeristen en zonder buitenlandse toeristen gaan zij het niet redden.
Er gaat van alles door ons hoofd. Mijn hersenen maken overuren. Ik ben eigenlijk enorm boos. Kwaad. Woest. Waarom zegt Conte nog geen 12 dagen geleden dat de grenzen dicht blijven en gooit hij ze nu toch open nu het kwaad al is geschied? Iedereen die geboekt had, had gewoon kunnen komen! Nu zit ik met een lege agenda en geen inkomsten! En de vraag is nog maar of onze agenda nog wel vol komt? De optie die we hadden is niet doorgegaan. Het italiaanse gezelschap heeft voor een andere accommodatie gekozen. Iets wat zeker was, is nu heel onzeker geworden. En willen de buitenlanders überhaupt wel komen? Overheerst bij de meeste toch niet de angst en onzekerheid? En hebben de meeste al niet besloten om in eigen land op vakantie te gaan?

We zijn echt finaal van de kaart. Ik voel me machteloos en depressief. Het is zeker 23 jaar geleden dat ik me zo ellendig gevoeld hebt. Ik weet het echt niet meer. Ik kan niet meer denken. Ik zie het allemaal ook niet meer zitten. De felicitaties schieten dan ook in het verkeerde keelgat bij mij. Waar de meeste mensen wellicht hebben gedacht dat we in juichstemming zouden zijn, zo rot voelen we ons nu. Het duurt 3 dagen voordat ik me weer een beetje tot iets aan kan zetten. Ed heeft ondertussen onze gasten gebeld om te vragen of ze alsnog kunnen en willen komen. Maar waar we al bang voor waren gebeurt ook. Iedereen heeft het besluit al genomen en de meeste vieren dit jaar vakantie in eigen land. Dus. De agenda blijft leeg.

Tot overmaat van ramp crasht dan ook nog eens de computer waar je niet meer zonder kunt. Zeker nu niet, nu alles weer omgegooid en aangepast moet worden. Goed moment….


Na heel veel online hulp van een vriend in Nederland hebben we de computer weer aan de praat gekregen en hebben de belangrijkste documenten weer terug. Pfff….wat een tijd.

Afgelopen maandag hebben we dan eindelijk ook de richtlijnen vanuit Umbrië ontvangen die opgevolgd dienen te worden om weer gasten te mogen ontvangen.

Wij zullen ervoor zorgen dat jullie zorgeloos en coronaproof op vakantie kunnen komen bij vista sull’oliveto. Hopelijk gaan de grenzen in de rest van Europa ook snel open zodat iedereen weer op reis kan. KLM, alitalia, Lufthansa vliegen al op Rome. Wellicht ook al anderen. Duitsland en Zwitserland hebben besloten om de grenzen per 15 juni weer te openen. Het dus vanaf 15 juni dus mogelijk om met de auto naar Italië af te reizen. Je kunt op onze website gratis het reis inspiratie reisgidjes aanvragen vol met tips voor onderweg.

Her en der hebben we ons concept aan moeten passen. Zo zullen kinderen van 7 jaar en ouder nu ook welkom zijn in de maanden juni en juli. Deze aanpassing hebben we moeten maken om onze locatie ook voor de Italianen aantrekkelijk te maken. En natuurlijk zouden we het geweldig vinden als jullie weer massaal naar ons toekomen. We hebben daarom een mooie last minute korting voor iedereen die nu bij ons wilt boeken.

Wij hebben er enorm veel zin in!

Hopelijk zien we jullie snel en kunnen we er samen met jullie er een hele mooie zomer en nazomer van maken.


Abbraccio

Heleen en Ed


Covid-19, huidige stand van zaken.

Gegevens 26 mei, 18.00 uur

Er zijn in totaal 230.555 gevallen sinds het begin van de pandemie:

  • 52.942 mensen zijn momenteel positief waarvan 1431 in Umbrië.

  • 32.955 overleden 

  • 144.658 genezen.

Onder de 52.942 die momenteel positief zijn ( - 2358 ):

  • 44.504 in thuis ïsolatie ( - 2070 )

  • 7.917 in ZH met symptomen ( -268 )

  • 521 op IC ( - 20 )70 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Hoi Ed & Heleen,


Wij leven echt met jullie mee, doordat jullie zo eerlijk en kordaat reageerde nadat in eerste instantie de grenzen dicht bleven en onze vakantie niet door kon gaan op jullie prachtige locatie, hadden we diezelfde week nog een ander vakantiehuis geboekt.

Nadat we afgelopen week het goede nieuws van jullie vernamen en de situatie uitlegde aan betreffende eigenaar mochten we deze kosteloos annuleren gezien de situatie, zodat wij toch nog onze geplande vakantie hopelijk bij gezondheid bij jullie mogen doorbrengen!!

Wij zijn daar echt blij mee en hopen dat het jullie in alles weer een beetje moed mag geven.

Want ik moet zeggen dat jullie professionaliteit en liefde voor jullie werk in alles wat website e…

Like

Hoi Ed en Heleen.

Wat een vreselijk onzekere tijd voor jullie.

Jullie zijn normaal gesproken niiet zo snel van jullie stuk te brengen, maar we kunnen begrijpen dat dit nu niet mogelijk is.

Els en ik gaan overleggen om in september naar jullie te komen. Als we er uit zijn zullen we jullie dit zo snel mogelijk laten weten en zullen dan de kosten direct aan jullie overmaken, zodat jullie misschien weer een klein beetje lucht krijgen.


Dikke kussen van ons en hou vol.


Like

Jan Wijckelsma
Jan Wijckelsma
May 27, 2020

Hoi Heleen en Ed,

Wat een gedoe allemaal voor jullie. Maar hopelijk gaat het seizoen toch nog wat worden, voor jullie. Ik ben in ieder geval wel van plan om te komen in September. Of er moeten weer gekke dingen gaan gebeuren, wat we allemaal niet hopen natuurlijk.

Heel veel sterkte er mee, en graag tot September.


Lieve groeten,

Jan...

Like
bottom of page