top of page

Blogs 

Corona XIII, week 16


Het is zover!!! Het is 15 juni. Een dag waar vele naar uit hebben gekeken en niet alleen de Italianen. Vanaf 15 juni mogen we namelijk weer met vakantie!!

Italië gooit de grenzen open en toeristen zijn weer welkom. Dat is geweldig nieuws.

Maar, gaan we daadwerkelijk ook op vakantie? 41 % van de Italianen gaat naar hun 2de huis of gaan wegens de financiën helemaal niet weg dit jaar. De strandvakantie blijft favoriet en 56% heeft een strandvakantie geboekt. Het zal er behoorlijk druk zijn dit jaar. Op de 2de plaats staat een vakantie de bergen waarbij de Dolomieten erg in trek zijn. Dit zijn mensen die de rust en de stilte opzoeken en massa's mensen ontwijken. Weinig Italianen hebben plannen om de landsgrenzen te verlaten. En hoe zit dat in Nederland en België?

Als we de nieuwsberichten op de televisie mogen geloven blijven ook de Nederlanders en Belgen het liefst in eigen land. Maar is dat ook zo? In Nederland is met name een vakantie op het water heel populair. En natuurlijk blijven de stranden heel erg in trek bij iedereen. Het zal er dus behoorlijk druk zijn. Zoveel anders dan hier in Umbrië. Want omdanks dat Umbrië erg gepromoot wordt en in trek is, zullen er dit jaar weinig toeristen zien. Jammer. Want het is hier echt veilig!

 • Umbrië staat op de de lijst met besmettingen per regio op de derde plaats onderaan de lijst! Daarbij zijn in het zuiden van Umbrië (regio Terni) veel minder besmettingen geweest dan in het noorden (regio Perugio)

 • Onze accommodatie is kleinschalig. We hebben maximaal 18 gasten als we vol zitten. Er is genoeg ruimte voor iedereen. De 1 meter afstand houden is hier geen enkel probleem. Natuurlijk hebben wij wel maatregelen moeten treffen om besmettingen tegen te gaan, maar als gast heb je daar weinig last van. De voornaamste regel is dat we met elkaar rekening houden en de 1 meter afstand tussen elkaar bewaren en handen ontsmetten daar waar dit noodzakelijk is.

 • Het is heerlijk rustig hier. Dat is het altijd al geweest maar nu is het nog rustiger geworden. De meeste Italianen trekken naar de bergen en de zee. Daar zal het redelijk druk zijn, maar in onze omgeving is het rustig.

 • Als je niet wilt, hoef je de deur niet uit. Je kunt bij ons lunchen en Heleen kookt elke dag. Je kunt dan samen met de andere gasten eten of aan een privè tafeltje onder de vijgenboom. We organiseren olijf- en wijn proeverijen, barbecue middag in het bos, pizza avond, wandeltochten, filmavond als daar belangstelling voor is. Als je wilt kun je daaraan meedoen. We willen zelfs de boodschappen voor je halen.

 • Vele bezienswaardigheden zullen stuk minder bezocht worden dit jaar. Grote drukte en wachtrijen zullen er niet zijn. Ook in Rome is het rustig.

 • Wij spreken jouw taal en dat maakt het allemaal stukken makkelijker. We kunnen je precies vertellen wat de regels zijn. Meer infomatie kun je vinden op onze facebook pagina of onze website


De grenzen zijn weer open zodat je zonder problemen met de auto naar hier kan komen. Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn nu ook open. Overnachten in de provincie Valle d’Aosta en Bolzano is op dit moment het meest veilig, al moet je dan wellicht wel iets omrijden. Je kunt via Zwitserland: https://goo.gl/maps/tKiHpXbcxEqwcUJF7 of via Oostenrijk: https://goo.gl/maps/Dzkhpmv8wgGGfWqL7 Logeer bij landgenoten: in de buurt van Bolzano/Bozen https://www.dolomieten-hotel.com/ Hotel Lory al Lago, Via Belvedere, 15, 38018 Molveno http://www.hoteldaremo.it/nl/ Residence Hotel Da Remo Via Albere 56 - 38050 Tenna In de buurt van Aosta: Hotel Paradiso, Viale Piemonte, 54, 11027 Saint-Vincent AO Hotel au soleil, Via Marconi 2011027 Saint Vincent (AO) Valle d'Aostahttps://www.booking.com/hotel/it/au-soleil.nl.html?aid=346765


Vanaf juli zijn er weer vluchten naar Rome en Perugia. Er zijn al maatschappijen die nu al vliegen zoals KlM en Alitalia bijvoorbeeld. Ben je in de afgelopen 14 dagen in een land geweest dat niet deel uitmaakt van de EU- , EEA-landen en het Verenigd Koninkrijk? Dan moet je 14 dagen in quarantaine als je Italië in wilt komen.

Vanaf 15 juli zal fase 3 ingaan en fase 4 met grote waarschijnlijkheid rond 12 augustus.


Wij zijn er helemaal klaar voor en zien er enorm naar uit om weer gasten te mogen ontvangen! We hopen jullie snel weer te zien!

Abbraccio Heleen en EdSituatie op 14 juni 2020 Regio en het huidige aantal besmettingen:

 1. Lombardia 15.989

 2. Piemonte 2.648

 3. Emilia Romagna 1.637

 4. Lazio 1.322

 5. Sicilia 837

 6. Veneto 772

 7. Marche 626

 8. Abruzzo 511

 9. Toscana 499

 10. Puglia 418

 11. Campania 319

 12. Liguria 243

 13. Friuli V.G. 103

 14. Bolzano 95

 15. Molise 74

 16. Trento 66

 17. Calabria 44

 18. Sardegna 33

 19. Umbria 20

 20. Basilicata 11

 21. Valle d'Aosta 7

86 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Hoi Ed en Heleen.

Goed nieuws. Hopelijk dat de reserveringen weer gaan toenemen.

We duimen voor jullie.

Op dit moment kunnen we nog niets vastleggen, maar als het maar even kan komen we jullie weer vervelen. (dat doen we graag)

Dikke kussen van de Drie Scheetjes van Breda.

Like

Jan Wijckelsma
Jan Wijckelsma
Jun 15, 2020

Hallo Ed en Heleen,

Dat zijn positieve berichten. Hoop dat jullie het weer gezellig druk krijgen. Op mij kun je, zoals het er nu uitziet, rekenen, en ben graag van de partij op 10-09-2020. Kijk er in ieder geval wel naar uit. Hopelijk tot dan.


Groetjes vanuit Barneveld...

Like
bottom of page