top of page

Blogs 

Coronavirus VIII

97.689 gevallen 73.880 mensen positief

13.030 mensen genezen.

27.386 in het ziekenhuis waarvan 3906 op de IC

42.588 in isolement thuis

10.779 doden


De 4de week van de lock-down gaat vandaag in.

Op 22 maart leek het er even op dat we het keerpunt hadden bereikt. Het aantal besmettingen nam af. Maar helaas. De trend zette niet door.

Momenteel schommelt het nogal. De ene dag zijn er minder nieuwe besmettingen en de andere dag stijgt het weer enorm. We zijn er dus nog lang niet.


De regering liet woensdag al weten, dat Italië op 3 april met grote waarschijnlijkheid in lock-down blijft en dat we 2 weken langer in huis moeten blijven. Met de paasdagen voor de deur, is het een te hoog risico om mensen nu de vrijheid te geven. Pasen is het grootste feest in Italië. Je zou verwachten dat dit Kerst is, maar dat is niet zo.

Pasen wordt groots gevierd met vrienden en familie. Ook wordt op die dag vaak de barbecue weer tevoorschijn gehaald en wordt er ergens in een bos een groot barbecue feest georganiseerd. En dat zal beslist gaan gebeuren als wij allemaal weer onze vrijheid terug krijgen. Gezien de situatie bereid ik me voor dat er nog 2 weken bij komen. En terecht.

Vorig jaar, in parco di Veio

Maar om eerlijk te zijn is het geen straf om opgesloten te zitten in ons paradijs. We vervelen ons echt nog lang niet en het einde van ons lijstje met klussen is nog niet in zicht. Er komen er zelfs elke dag bij!


Deze week hebben we weinig dingen kunnen afstrepen want we kregen er ineens een "klus" bij.

We zijn namelijk benadert door "Ik vertrek. Ze willen een special maken rondom het coronavirus en de kijker laten zien wat voor gevolgen dit virus heeft voor de ex-ik-vertrekkers. Tja, en natuurlijk was het leuker geweest als ze ons hadden gevraagd voor een "hoe is het met." zodat we hadden kunnen laten wat we van Vista sull'oliveto gemaakt hebben in de afgelopen jaren. Maar goed, dat zit er gewoon niet in. Als het goed met je gaat, ben je niet interessant. Dat is nu eenmaal zo. Mensen willen drama.

En ja.....drama is er nu genoeg. Genoeg te filmen dus. Deze week zijn we dagelijks met de camera bezig geweest. Het was wel weer heel bijzonder om te doen. Jammer dat de filmploeg niet zelf kon komen want dat was natuurlijk nog leuker geweest.


De vraag is nu alleen wanneer het uitgezonden gaat worden. Dat weten we nog niet want de makers moeten eerst nog een Go krijgen voor dit idee. Mochten ze die niet krijgen dan wordt ons filmpje een item op de facebook pagina van Ik vertrek en wordt het filmpje op hun website geplaatst. Natuurlijk hopen we dat het een tv-programma gaat worden. Het wordt dus even duimen, dat ze de Go krijgen.

We zijn heel benieuwd!!!


Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!


Hier alvast een klein voorproefje, maar dan een van de vele blooperswww.umbrievakantie.com

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page