top of page

Blogs 

Het laatste nieuws over Covid-19 in Italië. 13 maart 2021


  • 26.062 nieuwe besmettingen en 317 doden door Covid in de afgelopen 24 uur.

  • Generaal Francesco Paolo Figliuolo, komt met de uitvoering van de nationale vaccinatiecampagne en streef naar toediening van 500.000 vaccins per dag en dat ten minste 80% van de bevolking tegen september ingeent zal zijn.

  • De landelijke Rt-index stijgt naar 1,16 en in 11 regio's verkeert de intensive care in moeilijkheden.

  • De minister van Volksgezondheid, Roberto Speranza, heeft de verordening ondertekend waarmee Lombardije, Piemonte, Trento, Lazio, Friuli-Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Puglia, Veneto, Toscane en Le Marche vanaf maandag 15 maart rode zones zijn. Campanië en Molise blijven rood. Sardinië blijft wit. Alle andere regio's zijn oranje, inclusief Basilicata (nu nog rood tot 15 maart).

  • De regering-Draghi heeft het nieuwe Covid-decreet goedgekeurd. Van 15 maart tot 6 april zal heel Italië zone oranje zijn, met nog een extra druk op Pasen.

  • Op 3, 4 en 5 april zal heel Italië zone rood zijn Bezoeken - met een maxima van 2 personen - aan familieleden en vrienden zijn toegestaan. Er zullen uitegbreide controles plaats gaan vinden.

  • Een partij AstraZeneca vaccin is teruggestuurd en toediening is geschorst in afwachting van de uitkomst van het onderzoek en autopsie op de dood van een soldaat.

  • Aifa heeft het Johnson & Johnson-vaccin goedgekeurd: een vaccin waarvan je maar 1 dosis nodig hebt.


Na de laatste wekelijkse monitoring van de verspreiding van Covid-19 in Italië, is meer dan de helft van de regio's de rode zone ingegaan. Maar dat is niet alles, want op basis van de criteria voorzien door het laatste decreet, dat gisteren is aangenomen door de ministerraad, wordt het risico om naar de rode zone te gaan voor iedereen steeds groter. De nieuwe regel is dat een zone rood wordt, wanneer de wekelijkse incidentie meer dan 250 gevallen is per 100 duizend inwoners. Naast de vele regio's die zich al in de rode zone bevinden, kunnen er daarom binnenkort andere toegevoegd worden.


De gegevens over de wekelijkse incidentie per inwoner

Regio's met meer dan 250 gevallen per 100 duizend inwoners bevinden zich in feite al in de rode zone, maar andere lopen ook gevaar. Wat betreft de provincies die vanaf 15 maart in de rode zone gaan (of blijven) met een incidentie lager dan 250 per 100 duizend inwoners: Campanië , Lazio Molise , Apulië en Veneto . Provincies met een waarde hoger dan 250 per100 duizend inwoners: Friuli-Venezia Giulia , Piemonte, Lombardije, Marche, Trento en Emilia-Romagna


Welke regio's riskeren de rode zone

Dan zijn er enkele regio's met gegevens die net onder deze limiet blijven maar die volgende week het risico lopen naar rood te gaan. Dat zijn Abruzzo, Toscane en Bolzano,

Lage incidentie en daarom iets minder zorgwekkend zijn de regio's:

Ligurië , Calabrië , Basilicata en Umbrië. Voorlopig is er geen risico voor Sicilië, Valle d'Aosta en Sardinië.

Een laatste update van de gegevens van 11 maart daalt de incidentie in Abruzzo tot 224 gevallen per 100 duizend inwoners, in Toscane stijgt naar naar 230 en in Umbrië is het gestegen naar 192. Deze drie provincies lijken daarom de regio's te zijn die het grootste risico lopen om de komende weken rode zone te worden.


De druk in de ziekenhuizen neemt toe.

In totaal zijn er in Italië 12 regio's of autonome provincies die meer dan 30% van de bezette plaatsen op de Intensive hebben overschreden, de drempel die door het ministerie van Volksgezondheid is geïdentificeerd als de overschrijding en waardoor er sprake is van een overbelasting voor de IC. Umbrië gaat daarin aan kop met 59% gevolgd door Trento 51%, Le Marche 48%, Lombardije 47%, Emilia Romagna en Molise beide 46%, Abruzzo 43%. Onder de 40% vinden we in de volgorde Piemonte, de provincie Bolzano, Friuli Venezia Giulia, Toscane en Puglia. Lazio en Ligurië blijven op de grens van 29%.


Vaccins

Een nieuw vaccinatieplan van generaal Figliuolo is vrijgegeven. Het doel is om in september alle Italianen ingent te kunnen hebben die het willen. De 2 pijlers van het plan zijn; snel, effectief en tijdige distributie van vaccins en toename van de toediening van vaccins. Gestreeft wordt naar 500.000 dagelijkse doses. Hiermee hoopt men in september ten minste 80 % van de bevolking te hebben gevaccineerd.

doses

Op dit moment is bij 6.525.293 mensen het anti-Covid-vaccin toegediend. Dat is 83,2% van de 7.842.890 afgeleverde vaccins. De gebrukte vaccins zijn 5.202.990 Pfizer / BioNTech, 493.000 Moderna en 2.196.000 Astrazeneca. De mensen die de eerste en tweede dosis al hebben ontvangen, zijn 1.947.651.


AstraZenica

De inspecteurs van het ministerie van Volksgezondheid starten een onderzoek naar de plotselinge dood van de onderofficier van de marine, Stefano Paternò .43. Hij stierf na te zijn ingeënt. De dag voor zijn dood had hij de eerste dosis AstraZeneca-vaccin gekregen. Vandaag is er autopsie gedaan om antwoorden te vinden over de doodsoorzaak van Stefano.

Er is dus veel ophef ontstaan over het AstraZenica vaccin.

Van de 10 miljoen mensen die met een vaccin zijn gevaccineerd, is het zeker dat er 6 zijn overleden, waarbij een plotselinge dood plaatsvond binnen 6 dagen na vaccinatie.

Om die reden is AstraZenica teruggestuurd en wordt het momenteel niet toegediend in afwachting van een de resultaten van het onderzoek dat de inspecteurs van het ministerie van Volksgezondheid hebben opgestart.

Toch leverde het AstraZeneca-vaccin meer dan voldoende prestaties om een ​​immuunrespons te garanderen voor de overgrote meerderheid van jonge en gezonde mensen en voor de minder jonge maar in goede gezondheid verkerend mensen. Galli, hoofd van de afdeling infectieziekten van het Sacco-ziekenhuis in Milaan, zegt er het volgende over; "Als ik het vaccinatie niet al had gehad, en als ze me, met de huidige informatie, vandaag hadden voorgesteld om het AstraZeneca-vaccin te krijgen, zou ik het zonder aarzeling hebben gedaan. Het is essentieel om te proberen een derde golf te stoppen, die veel doden zal veroorzaken en die voor een groot deel al is begonnen. We moeten daarom nu vaccineren, vaccineren, vaccineren!"


Umbrie is al een oranje zone sinds januari. Heel even werd Calvi een rode zone met nog een paar andere gemeentes omdat de besmettingen toenamen. Het was echter van korte duur omdat er geen aanleiding was om Calvi in een rode zone te plaatsen.

En nu riskeren we dus weer om rood te worden. Hopelijk wordt ons dat bespaar.

We snakken allemaal naar meer vrijheid......maar helaas, we zijn er nog niet - non è finita. We willen allemaal warmte, zon, mooie uitzichten, zomer en op reis!!!

Dus, nog even de tanden op elkaar en doorgaan.

En wat ons betreft kunnen we nu beter in oranje of rood zitten dan straks als het seizoen weer begint. Want we verlangen naar gasten en we zouden jullie graag allemaal weer welkom willen heten in 2021. Dat is het enige waar wij nu echt naar verlangen en uitkijken.
Lees het volledige besluit, indeling van de zones en de bijgehoorde maatregelen.

https://1drv.ms/w/s!AmgASzewfrzJtU3VRgOUh2C9mNLD?e=fEyvRqRecente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page