top of page

Blogs 

Mooiste en meest romantische tuin ter wereld.

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2022


Parco di Ninfa In de provincie Latina, aan de voet van het Lepini-gebergte, ligt een plek van zeldzame en decadente schoonheid. Het is il Parco di Ninfa / de tuin van Ninfa. Een geheim juweel in de provincie Lazio. Deze prachtige oase is geboren op de ruïnes van een oude stad. Het wordt wel de mooiste en meest romantische tuin ter wereld genoemd.

Het is een plek die bevroren is in de tijd, waar de herinnering aan de kleine middeleeuwse stad sterk is, sporen ervan zijn te vinden in de ruïnes van de kerk en in de overblijfselen van het kasteel.

Deze tuin is op zijn mooist in het voorjaar. Dus als je de kans hebt om hem dan te bezoeken zou ik dat zeker doen.De Tuin van Ninfa is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur en romantiek; de perfecte plek om een ​​duik te nemen in het verleden, in een sprookjeswereld die grote schrijvers als Virgina Woolf, Truman Capote, Ungaretti en Moravië inspireerde.

De tuin beslaat een oppervlakte van ongeveer 8 hectare en dankt zijn naam aan de Romeinse tempel gewijd aan de Nimfen Naiadi, die in het midden van een eilandje staat. De tuin, de oase, het leefgebied rond de rivier de Ninfa, het meer dat het vormt en het omliggende gebied, werd in 2000 uitgeroepen tot natuurmonument door de regio Lazio om het te beschermen.


De geschiedenis van Parco di Ninfa De stad Ninfa, waar deze sprookjesachtige plek omheen ligt, kent een zeer turbulente geschiedenis. Het kleine agrarische stadje werd opgericht onder het Romeinse rijk, maar kreeg later politiek en religieus belang, toen het moeras tot de Via Appia reikte en de Pedemontana de enige veilige manier werd om Zuid-Italië te bereiken; om deze reden was het verplicht om door Ninfa te gaan. Ninfa had in de loop der jaren talloze eigenaren, allemaal behorend tot de Romeinse adel. In 1294 werd Benedetto Caetani paus met de naam paus Bonifatius VIII en in 1298 hielp hij Pietro II Caetani om Ninfa en andere naburige steden te kopen, wat het begin markeerde van de aanwezigheid van de Caetani in het Pontijnse grondgebied gedurende ongeveer zeven eeuwen.

In de 14e eeuw werd Ninfa geplunderd en vernietigd door toedoen van Onorato Caetani, een aanhanger van de antipaus Clemens VII, een andere tak van de familie Caetani die Ninfa bezat. De stad werd met de grond gelijk gemaakt. De stad werd verlaten en nooit meer opgebouwd, ook vanwege de malaria die in het gebied woedde.


Aanleg van de tuin De aanleg van de prachtige tuin werd begin jaren twintig uitgevoerd in opdracht van Gelasio Caetani. De laatste erfgenaam en gepassioneerde eigenaar van de betoverde tuin was Lelia Caetani. Zij combineerde planten en kleuren, zoals je dat doet in een schilderij. Ook de natuurlijke groei van de planten werd niet belemmerd. Ze richtte uiteindelijk stichting Roffredo Caetani op, wegens gebrek aan erfgenamen, om het onderhoud van de tuin te verzekeren en het lepinegebied, waartoe het behoort, te verbeteren.


De sprookjesachtige romantische tuin

In de tuin van Ninfa bevinden zich de overblijfselen van Santa Maria Maggiore, een kerk uit 900 compleet met fresco's, een transparante rivier die wordt doorkruist door pittoreske bruggen en planten en bloemen van over de hele wereld.

De oase van Ninfa is de perfecte plek om in het weekend te bezoeken. Samen met het kasteel van Sermoneta en het natuurpark Pantanello is de tuin van Ninfa eigendom van de Caetani Foundation. Klik hier voor de kalender met de openingsdata en boek online je entreekaartje.


Meer mooie en bijzondere plekken om te bezichtigen in april

Op goede vrijdag vind in Orte La Processione del Cristo plaats. Een zeer indrukwekkende processie die je zeker niet mag missen als je hier bent.

98 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page