top of page

Blogs 

Muggen whaaaaaaaa
Muggen

Tja. Waarom onze schepper deze insecten heeft uitgevonden is mij een raadsel! Helaas hebben wij ook hier met muggen te doen.

Hoe kun je je beschermen en wat kun je doen als je gestoken bent?


5 tips tegen muggenbulten Ben je gestoken? Dan kun je de pijn verzachten met deze handige huis -tuin en keuken middeltjes.

1. Tandpasta met pepermunt op de bult smeren. (pas wel op met je kleding want tandenpasta kan bleekvlekken geven) 2. Aspirine fijnmalen en mengen met zout. Dit smeer je op je bult. 3. Met de binnenkant van een bananenschil over je muggenbult wrijven. 4. Leg een plakje citroen op je bult. 5. Maak je muggenbult vochtig en scrub met zout.


Heb je na een beet enorme rode dikke plekken/ schijven?

Dan heb je een allergische reactie op de beet. Ga dan naar de apotheek (farmacia) om tabletten met antihistamine te halen (bv. reactine) De zwelling, pijn en jeuk zal dan snel verdwijnen.

Voorkomen is beter dan genezen

10 tips om muggenbeten​ te voorkomen

  1. Deet Dit is een chemisch stof die verwerkt is in bijvoorbeeld een lotion of spray. Voorheen werd aangenomen dat de werking van DEET berust op het verwarren van de geursensoren van de mug: het insect zou de aanwezigheid van de mens niet meer detecteren. Uit onderzoek blijkt echter dat muggen de stof wel degelijk ruiken en proberen die stof te vermijden. Naarmate de concentratie van DEET hoger is, beschermt deze je langer tegen muggen. 30% DEET werkt ca. 4 uur en 50% beschermt je 8 uur. Bij concentraties minder dan 30% moet je je elk uur insmeren. Bij concentraties boven 50% is de werking nog steeds 8 uur. DEET wordt voornamelijk gebruikt op tropische bestemmingen.

  2. Vitamine B2 slikken. Door B2 tabletten in te nemen zal je bloed voor muggen een nare geur krijgen waardoor jij niet gestoken zal worden. Je kunt ze kopen bij de ouderwetse drogist in Nederland. Nadeel: je mag de inname van de tablet geen dag overslaan (het liefst ook ruim van te voren mee beginnen) ; de aanwezigheid van vitamine B2 is snel weg uit het lichaam.

  3. Koop lokaal anti-muggenmiddel, deze helpen vaak het beste.

  4. Muggenmiddel met DEET uit Nederland weert de Italiaanse muggen niet af. Koop hier een anti muggenmiddel in de farmacia of supermarkt.

  5. Ventilator Een goed middel tegen het irritante zoemen. Sommige zeggen dat de wind de mug weghoud.

  6. Citronella, citroensap en -schillen. Koop kaarsen met Citronella of leg citroenschillen in een schaaltje of druppel citroensap op je huid (plakt wel...)

  7. Eclectische vliegenmepper

  8. Grootmoeders tips Azijn, wierook, lavendel, lavendelzeep, tijgerbalsem, kruidnagel, zakjes gevuld met water bij de deur, basilicum en knoflook. Ze zouden de muggen weghouden.

  9. Drink op zijn tijd een glas/fles bier, muggen zullen je na een glas of drie niet meer prikken.

  10. Ben je geen fan van bier. Koop wat walnoten. Eet ervan maar leg er ook een paar open (gepeld) met de dop erbij, bij je in de buurt.1.253 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page