top of page

Blogs 

Reizen naar Italië

Bijgewerkt op: 22 okt. 2023

De situatie vanaf 1 februari tot 31 maart 2022

Voor reizigers uit landen van de Europese Unie is vanaf 1 februari 2022, het verplicht afnemen van een PCR test,

Italië gaat namelijk het 2G beleid hanteren en dat houd in dat het niet meer mogelijk is om met alleen een negatieve test het land in te komen. Vanaf 1 februari moet je beschikken over een groene pas/ vaccinatiebewijs of genezen zijn van het coronavirus. Om de reizen is de geldigheid van je vaccinatiebewijs 9 maanden (ipv 6 wat vanaf 1 febr in gaat) Het verplicht testen voordat je op reis gaat is niet meer nodig. De Digital Passenger Locator Form (dPLF) moet je nog wel laten zien. Als je Italië binnenkomt, kan van je gevraagd worden om een antigeen- of moleculaire test uit te voeren. Mocht de test positief zijn dan moet je 5 dagen in quarantaine in een daarvoor aangewezen hotel. De kosten hiervoor moet je zelf betalen.

Per 1 februari wordt de geldigheid van je vaccinatiebewijs 6 maanden ipv 9 maanden. Het Italiaanse ministerie van volksgezondheid heeft aangekondigd dat wanneer je geen vaccinatiebewijs hebt of niet je boosterprik hebt gehaald je enorm beperkt zult worden in je activiteiten keuze. Je kunt niet meer in een hotel verblijven, een restaurant of bar bezoeken (zelfs niet buiten) winkelen, een voorstelling/show bijwonen, het openbaar gebruiken, naar feesten, beurzen of conferenties gaan en wordt toegang tot zwembaden en wellnesscentra en skigebieden je ontzegd.


Deze regels zullen in heel Italië van kracht zijn en ongeacht de kleurcodering van een regio en blijven ze van kracht tot 31 maart 2022. Alleen mensen die in het bezit zijn van een ( super) green pass zullen alle vrijheid hebben.

Hopelijk zijn deze maatregelen van tijdelijke aard. Indien de

Meer informatie voor reizigers vindt je op deze Italiaanse website.

Raadplaag ook de website van de rijksoverheid en volg hun reisadvies , ook wat betreft je terug naar Nederland.


https://covidzone.info/
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page