top of page

Blogs 

Terug in de tijd in Poggio di otricoli

Bijgewerkt op: 23 jan. 2022

Poggio di otricoli ligt op 10 min. rijden van Vista sull'oliveto maar je kunt er ook naar toe lopen via Poggiolo en het bos. Heleen heeft de wandelroute voor je klaar liggen. Het is een schattig Middeleeuws dorpje geplakt tegen een heuvel met prachtig uitzicht. In de oude kern is er niks te beleven. De stijle straatjes met vele trappen zijn wel de moeite om doorheen te lopen.


Het dorp, op middeleeuwse kaarten bekend als Castrum Podii Medii, verschijnt plotseling, hoog op een heuvel, langs de weg die Calvi dell'umbria naar Narni.

De omringende muren, afgewisseld met torens en het prachtige fort dat de vallei bewaakt, vertellen over een verleden waarin de stad een woest en goed versterkt kasteel was.

Ondanks zijn strenge uiterlijk, zal Castrum Podii Medii zijn open en zonnige ziel onthullen aan de bezoeker die de kronkelende straatjes van het dorp betreedt.

Poggio di Mezzo ontwikkelt zich langs twee hoofdstraten: via Maestra, die van het fort afdaalt naar het plein van San Nicola, met de opmerkelijke kerk die dateert uit het einde van de 15e eeuw, en via della Rocca, waar je vanaf de " loggia van geliefden ”, een betoverende glimp kunt werpen op de Monte Soratte.

Het fort, uit de 14e eeuw, waakt over de uitgestrekte heuvels tot aan Otricoli en Magliano Sabina. De muren lijken het kleine dorp te hebben verdedigd, zelfs vanaf de opmars van de moderniteit: de middeleeuwse structuur is in feite perfect intact gebleven.

Il giornate medieovali. Tijdens het derde weekend van juli lijkt er een soort betovering over de stad neer te strijken en wordt het verre verleden met een werkelijk verrassende inspiratie en levendigheid herinnerd. Het dorp wordt voor 4 dagen omgetoverd tot een middeleeuwse burcht. Het verre verleden wordt opnieuw opgeroepen met een werkelijk verbazingwekkende flair en levendigheid. Overal wordt je verwelkomt door kunstenaars, ambachtslieden en kleurrijke personages en kun je meedoen met oude spelen, is er overal muziek, dans en shows, eten en drinken. Een feest wat zeer zeker de moeite waard is om heen te gaan.

Onze hoop is dat het dit jaar weer door kan gaan, wellicht niet in juli maar in september?

Vorig jaar ging het helaas niet door wegens corona.Kijk voor alle informatie en het programma op http://www.giornatemedioevali.it/#homeComments


bottom of page