top of page

Blogs 

Vakantie in Italië weer bijna als vanouds.


Het was even heel erg vreemd vanmorgen.
Voor het eerst in ruim 2 jaar liep ik vanmorgen de koffiebar binnen om mezelf en mijn gasten te trakteren op een cappuccino, zonder dat ik een mondkapje op hoefde te doen. Ook Annamaria achter de toonbank was mondkaploos. Dat was weer even wennen en ik merkte dat ik na 2 jaar ook eigenlijk geen idee meer had, hoe ze er ook weer uit zag. Zo zag ik ook de ober van het restaurant waar we tegenwoordig vaak komen, voor het eerst zonder mondkapje en deze knul bleek dus een snor te hebben. In mijn hoofd had ik een voorstelling gemaakt hoe hij eruit zou zien zonder mondkapje en die bleek dus totaal anders dan de werkelijkheid. En nu moet ik weer gaan wennen aan de Claudio zonder mondkapje maar met snor!

Eergisteren liepen we nog een restaurant binnen met onze mondkapjes op en moesten we nog braaf onze QR code laten zien voordat we plaats mochten nemen aan tafeltje. En nu, 2 dagen later, is alles volledig anders.
Vanaf vandaag kunnen de mondkapjes en de QR code app's de krullenbak in! *)
We zijn weer vrij!
Dat is toch wel even enorm wennen hoor. Maar wel heerlijk!

De regels vanaf 1 mei tot 15 juni 2022:

  • Het tonen van de basis en super Green Pass / QRcode vervalt voor binnen en buiten activiteiten. Je hoeft deze niet meer te tonen bij horeca, kantines, bioscopen, theaters, concerten, sportscholen, evenementen, scholen, wellness centra, congressen, trainingen, centra culturele en wedstrijden.

  • Het dragen van een mondmasker vervalt. * ) Alleen bij evenementen, in theaters, concertzalen, bioscopen, evenementen met live muziek en sport die binnen plaatsvinden dien je nog een FFP2 masker te dragen. Ook in het openbaar vervoer ( trein, bus, vliegtuig en veerboot) is het dragen van een FFP2 mondmasker nog verplicht.

  • Je hoeft geen DLPF meer in te invullen als je naar Italië reist


B&B Vista sull' oliveto www.umbrievakantie.com

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page