top of page

Blogs 

Vandaag is rood......


de kleur van onze gemeente....

Jongens. Het is echt niet te geloven maar wat werkelijk niemand had verwacht gebeurd vandaag! Vandaag is Umbrie - provincie Perugio en 6 gemeentes in de provincie Terni) zone rood! En Calvi dell'umbria is 1 van deze gemeentes!

De kranten staan er bol van.

Maar hoe kan dit? En waarom Calvi dell'umbria?

De boodschap wekt veel frustratie op.


Maar laat ik bij het begin beginnen .

De uitbraak in Calvi begon ergens in december toen bleek dat een serveerster bij restaurant pizzeria San Carlo positief bleek te zijn. Twee andere personen raakte ook besmet. Sindsdien namen de besmettingen toe. Op het hoogtepunt hadden we 19 besmettingen waarvan 6 in een ziekehuis lagen en 1 op de IC met ernstige klachten

Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat deze persoon, een 66 jarige man uit het basis onderwijs, is overleden! Een enorm klap en groot verlies voor Calvi. Iedereen is er kapot van. Inmiddels zijn er in Calvi 3 mensen overleden aan covid. En allemaal zeer geliefde personen die veel voor de samenleving hebben betekent en gedaan. Calvi treurt dus enorm.


Onze burgervader spreekt ons wekelijks toe via een videoboodschap op facebook en herhaaldelijk roept hij ons op om je aan de regels te houden, want sommige beginnen laks te worden. Te lang bleven de cijfers op 19 steken. Het ging maar niet naar beneden.

Maar vrijdag kregen we via facebook het nieuws dat er nog maar 6 besmettingen zijn in Calvi. We zijn op de goed weg.

Op dit moment bepaald niet meer de regering de kleur van een provincie, maar de presidenten van elke regio in Italië, Voor Umbrië is dat Donatella Teseii. Er gingen al geruchten dat Umbrie in zone rood zou komen maar dan alleen regio Perugia. Regio Terni staat er namelijk een stuk beter voor.

In regio Perugia lopen de besmettingen snel op doordat daar 3 nieuwe varianten zijn opgedoken; de Britse, de Braziliaanse en een andere variant. En omdat de cijfers bleven toenemen was het bijna onvermijdelijk dat regio Perugia rode zone zou worden verklaard. Er is echter ook veel kritiek op Tesei, vanuit provincie Perugia, omdat hij te laat heeft ingegrepen. De situatie was in januari namelijk al zorgelijk te noemen.Drie burgemeesters, waaronder ook onze burgemeester, hebben al een protestbrief opgesteld gericht aan Tesei en hebben hun ongenoegen ook via de media geuit.

Otricoli bijvoorbeeld, telt evenveel inwoners en heeft momenteel evenveel besmettingen en deze gemeente blijft oranje. Narni telt ook veel besmettingen en blijft ook oranje.

In Montebuono en Magliano Sabina (op slechts 3 tot 6 km van Calvi vandaan) zijn de besmettingen hoog te noemen en deze gemeentes zijn zone geel want ze vallen onder Lazio. Daarom maakt iedereen zich nu heel erg boos. Het klopt gewoon niet,

Niet dat wij ons hier heel erg druk maken; wij redden ons wel. Wij wonen dusdanig vrij op een groot terrein dat de beperkingen ons niet heel erg raken. Er valt ook genoeg werk te verzetten, zelfs als we voor langere tijd op slot zouden moeten. Maar de maatregel geldt voorlopig tot 22 februari, dus dat is prima te doen. Maar voor de kleine middenstanders die nu opeens weer zone rood zijn, is het een hard gelach. Dit zou wel eens de genade klap kunnen betekenen voor vele. En terwijl Umbrië treurt viert de rest van Italië feest. Eindelijk mogen we meer. De meeste provincies zijn geel gekleurd!

Op de bergtoppen ligt een pak sneeuw wat uitnodigd om te gaan langlaufen of sleetje te rijden of een bergwandeling te maken. Maar ook de heerlijke temperaturen afgeopen weekend. bracht vele mensen op de been. Er ontstonden lange files op weg naar de zee en de bergen. Steden liepen vol. Met was met name heel erg druk in Rome, Milaan, Turijn en Bologna

Er onstonden lange wachtrijen voor winkels, restaurants en bars. Terrassen zaten bomvol en er waren lange wachtrijen om een apertito te kunnen nuttige. Toezichthouders hadden hun handen vol.

volle winkelstraten
Termillio

Het kan dan ook weer niet uitblijven dat de cijfers gaan oplopen. En zie:

Het is heel begrijpelijk dat iedereen wilt genieten van de teruggeworven vrijheid, maar hopelijk gaan we er niet meer zò massaal op uit als dit weekend en keert de rust en het besef dat we er nog niet zijn, ook snel terug. Laten we hopen dat de cijfers blijven dalen en dat we onze vrijheid mogen behouden. Dat is per slot van rekening het enige waar iedereen naar verlangd.

Lees meer in dit kranten artikel https://www.quotidiano.net/cronaca/spostamenti-tra-regioni-gialle-dpcm-1.5997772


In Umbrië werden 18 gevallen van de Engelse variant en 12 van de Braziliaanse geïdentificeerd, De Braziliaanse variant komt voornamelijk voor in ziekenhuizen, terwijl de Engelse variant vooral in het gebied tussen Bastia Umbra, Perugino en Trasimeno. In de regio Terni worden slechts 6 gemeentes in zone rood geplaatst te weten Amelia, Attigliano, Calvi dell' Umbria, Lugnano in Teverina, Montegabbione en San Venanzo, De rest van de regio Umbrië blijft zone oranje.

Alle commerciale activiteiten worden gesloten maar ook alle scholen. De Britse variant, die zich momenteel snel verspreid, wordt in bijna alle gevallen aantroffen bij zeer jonge mensen die echter asymptomatisch of paucisymptomatisch blijken te zijn. Daarom de sluiting van alle scholen. Een even pijnlijk als noodzakelijke beslissing. Afgelopen week was er in Umbrië een aanzienlijke toename van Covid-19-gevallen in het bereik van 0 tot 6 jaar:

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page