top of page

Blogs 

Vista sull'oliveto in Poggiolo

Bijgewerkt op: 12 jan. 2021

Verscholen tussen wijnranken, olijfbomen en bergkammen, ligt het plaatsje Poggiolo, een deelgemeente van Calvi dell'umbria. Een piepklein, middeleeuws aanziend gehuchtje op 325 m boven de zeespiegel, met smalle straatjes, fleurige trapjes, veel katten en honden en natuurlijk een mooie kerk. Het dorpje telt slechts 30 inwoners en naast een parochiehuis en kerk zijn er geen voorzieningen.De gemiddelde leeftijd van de inwoners is boven de 55 en de meeste inwoners zijn boer. Naast het hebben van een eigen moestuin, heeft bijna iedereen wel een olijfgaard, wijnranken, fruitbomen, kippen, koeien en schapen. Niet zo zeer voor de verkoop, maar puur om zelfvoorzienend te zijn.

Ook zie je de vrouwen het land in trekken op zoek naar erbe e piante selvatiche/spontanee (wilde kruiden en planten) die 's avonds op het menu staan of waar drankjes van gebrouwen worden. Met name cicoria, borragine, asparago,rucola, menta en l'ortica wordt veel gebruikt.


Poggiolo, een prachtig gehuchtje, waar de tijd heeft stil gestaan, het leven nog echt puur is, en waar hard moet worden gewerkt voor een boterhammetje op de plank.


www.umbrievakantie.com

34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page