top of page

Blogs 

Vista sull'oliveto. Milieubewust en duurzaam zonder in te leveren op comfort.

Het milieu speelt anno 2023 een belangrijke rol. De aarde warmt op, onze fossiele brandstoffen worden schaars. Tijd dus om bewuster om te gaan met moeder aarde. Na ons volgens nog vele generaties die ook van deze wereld willen genieten. Hoogste tijd dus, dat we de schouders eronder te steken. De wereld verbeteren begint tenslotte bij jezelf! Wij dragen daarom graag bij aan een beter milieu. We doen ons best om onze B&B op een duurzame en ecologische manier te runnen om zo een positieve impact te maken op de wereld en het milieu.


Wat we zoal doen: - Zo kopen we o.a. zo veel mogelijk biologische producten, producten die niet verpakt zijn in plastic, producten die best qua vorm mogen afwijken van wat het oog "mooi" vindt. Het gaat tenslotte om de smaak. - We hebben maatregelen getroffen om zuinig om te gaan met het milieu. Zo hebben we hoog rendement zonnepanelen laten plaatsen, maken we gebruik van led lampen en zorgen we ervoor dat de apparatuur die we aanschaffen, voor onszelf en voor de appartementen, klasse A of hoger hebben. - We proberen het afval te reduceren en producten die verpakt zijn in plastic, kopen we zo min mogelijk in.

- Ook het scheiden van afval nemen we heel serieus. Voor het scheiden van afval heeft Italie een handige app ontwikkeld. Zo weet je precies wat in welke bak moet. - Je kunt mij ook regelmatig zien plandelen in de omgeving. Helaas moeten de Italianen nog een hoop leren. Met regelmaat wandel ik waarbij ik ook direct zwerfafval opraap. Zo houden we onze straat en de omgeving van onze B&B schoon. Iets wat helaas geen overbodige luxe is, maar eerder een noodzakelijk kwaad. Maar hopelijk geef ik hiermee een goed voorbeeld en volgt de rest. De alom bekende slogan zegt niet voor niets; "verbeter de wereld, begin bij jezelf. " Voor ons het van belang dat ook onze omgeving schoon is.

- Voor het bereiden van maaltijden maken we veel gebruik van de km -zero producten. ( nul kilometer ) Dat betekent dat we onze producten kopen bij lokale boeren. En zo stimuleren we ook de lokale economie en verminderen we de uitstoot van broeikasgassen. Maar natuurlijk maken we ook veel zelf en gebruiken we kruiden en vruchten uit eigen tuin. - We gebruiken geen wegwerp borden, bestek e.d. van plastic of bamboe maar gewoon servies. Rietjes zijn vervangen door pasta. - We geven tips op onze website, hoe je op een alternatieve manier bij onze B&B kan komen. Je vind ze hier.

- Onze informatie map volledig digitaal geworden en zo sparen we een hoop bomen.

B&B Vista sull'oliveto www.umbrievakantie.com

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page