Wandelen niveau T en E

Wandelen niveau T en E
 

Leer deze prachtige omgeving op een actieve manier verkennen. 

Je wandelt onder begeleiding naar o.a. bergtoppen waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving, bezoekt middeleeuwse stadjes, mystieke of onbekende plekjes, bossen met eeuwen oude eiken, beuken of kastanjes, ontdekt Etruskische of Romeinse neerzettingen , bewandelt religieuze paden zoals de Protomartire of een gedeelte van de heilige Sint Franciscus route.  We gaan wandelingen maken in Umbrië en Lazio. 
Om het startpunt van de wandeling te bereiken hebben we de auto soms nodig.   

 

Je kunt kiezen uit diverse wandelingen en uit 2 niveaus: 

 • T  
  Wandelingen van 3 à 4  (pauzes inbegrepen) Heleen is hierbij je begeleidster/ gids.
  Bepaal samen met Heleen de dag(en) dat je wilt wandelen. We stellen samen een mooi programma op. 
  Prijs voor begeleiding is € 10,00 p.p. per wandeling. (minimum aantal deelnemers 4) 

 • E
  Wandeling van gemiddeld 5  à 6 uur. (pauzes inbegrepen) Heleen is je begeleidster en gids. 
  Bepaal samen met Heleen de dag(en) dat je wilt wandelen. We stellen samen een mooi programma op. 
  Prijs voor begeleiding is € 15.00 p.p. per wandeling. (minimum aantal deelnemers 6)


Wat heb je nodig:
Goede wandelschoenen, K- way, wandelstokken, hoofddeksel en eventueel zonnebrand tegen de zon, goede (gevulde) rugzak, jack tegen de wind, eten en drinken.
Zorg zelf voor een goede reisverzekering waarbij bergsport is meeverzekerd.

De CAI-afkortingen worden gebruikt om de moeilijkheidsgraad van een wandeling te definiëren: 
T = Toeristisch  op kleine paden, muilezel paden of brede (geasfalteerde) paden. De routes zijn over het algemeen niet lang en geven geen  oriëntatieproblemen. Geen specifieke training nodig. De aangegeven paden zijn eenvoudig, kort, goed gemarkeerd en met een hoogteverschil van minder dan 500 m . In feite zijn dit routes die geschikt zijn voor iedereen, inclusief kinderen. 

E = Excursionist/ wandelaar. Wandelingen op paden of voor de hand liggende sporen in verschillende soorten land. (weiden, puin, steenachtig) Ze zijn meestal gemarkeerd met verf of kleine stenen (piramidevormige gestapelde stenen waarmee je de route zelfs op afstand kunt identificeren). Ze kunnen ook plaatsvinden in besneeuwde gebieden en licht hellend.  Goede wandeluitrusting is vereist en voldoende oriëntatie en training om een ​​paar uur te kunnen lopen. Het hoogteverschil  ligt tussen 500 en 1000 m . Vaak goed gemarkeerde paden, maar meer uitdagender voor zowel de paden als de lengte. Er is wat meer training vereist . We hebben specifiekere wandel (berg)uitrusting en een groter richtingsgevoel Als je een paar uur bergopwaarts kunt lopen zonder problemen, dan is dit niveau wellicht de juiste voor jou.

Algemene beoordeling.
De algemene beoordeling houdt rekening  met de technische, fysieke en psychologische problemen tijdens de route. Bij de beoordeling van het geheel zijn de risico- en gevarenfactoren niet specifiek opgenomen als bij een puur technische evaluatie. De evaluatie wordt uitgedrukt met afkortingen en is compleet met de aanduiding van de maximale moeilijkheidsdoorgangen: 
F = eenvoudig 
PD = Weinig Moeilijk 
AD = Tamelijk Moeilijk 
D = Moeilijk 
TD = Zeer Moeilijk 
ED = Extreem Moeilijk 
EX = Uitzonderlijk Moeilijk 

Heb je interesse om te wandelen?
Mail ons  en we kunnen een voorstel maken van de wandeling(en)  die we kunnen gaan maken, al naar gelang jouw voorkeur en niveau.