top of page
adoptie boom

Adopteer een olijfboom 

*) Onze olijfolie is volledig uitverkocht. Je kunt daarom alleen een olijfboom adopteren zonder olijfolie tenzij je wilt wachten op de levering van de olijfolie eind november/ begin december 2024. We hopen eind oktober 2024 weer te kunnen leveren.

jouw boom

Adopteer een olijfboom 

Aan wie geef jij een olijfboom?

Ben je op zoek naar een origineel, leuk, groen en gezond cadeau?
Adopteer dan een van onze olijfbomen met of zonder
onze (h)eerlijke olijfolie

Wat kost het?

1. Een olijfboom adopteren inclusief 2 x 500 ml olijfolie kost € 35.00 per jaar. Excl verzendkosten *)

2. Een olijfboom adopteren inclusief 2 x 750 ml olijfolie kost € 45.00 per jaar. Excl verzendkosten * )

3. Een olijfboom adopteren inclusief 2 liter olijfolie kost € 53,50 per jaar. Excl verzendkosten. *)

4. Een olijfboom adopteren inclusief 5 liter olijfolie kost € 110,00 per jaar. Excl verzendkosten.*) 

Wat krijg je ervoor terug?

  • * Blik met extra vierge olijfolie waarin ook de olijven van " jouw" olijfboom verwerkt zijn en een klein leeg blikje van 500 ml die je kunt vullen en op tafel kan zetten. Alleen bij optie 3 en 4 

  • Een adoptiecertificaat met je naam of de naam van degene aan wie je het cadeau geeft.

  • Een foto van "jouw" olijfboom die wordt voorzien van een naambordje  met je naam/ tekst/ spreuk
     

De olijven van jouw boom:

Even een weetje;

Van een gemiddelde volwassen olijfboom kun je tussen de 25 tot 50 kilo olijven plukken. Om 1 liter olijfolie te kunnen maken hebben we 10 kilo olijven nodig.
Om je eigen olijfolie te kunnen laten persen moet je minimaal 150 kilo olijven aanleveren. In de olijfolie die je krijgt van jouw adoptieboom, zullen daarom nooit alleen de olijven van jouw boom zitten. Het zal altijd een mengeling zijn met de olijven van andere olijfbomen.
Als wij (dagelijks) naar de Frantoio (perserij) gaan brengen we 300 tot max. 500 kilo olijven per keer.

Wat doen we met het geld?

Wij willen de olijfgaard weer in zijn oude glorie herstellen en daarmee ook het authentieke Umbrische landschap behouden.

Want toen wij hier in 2011 arriveerde was de olijfgaard volledig verwaarloosd en overwoekerd met bramen die tot in de 8 tot 12 meter hoge toppen van de olijfbomen zaten. De bramen hebben we inmiddels in bedwang gekregen. Met slechts een heggenschaar en een hark hebben we 5 ha bramen verwijderd. Dat was maand in maand uit dagelijks 8 a 9 uur knippen.

De volgende klus die geklaard moest worden, was de olijfbomen terugsnoeien naar een respectabele hoogte. Hier zijn we in januari 2013 aan begonnen. Elk jaar proberen we zoveel mogelijk olijfbomen in te korten totdat alle bomen gedaan zijn. De verwachting is dat we daar in 2024 mee klaar zijn.

Doordat we de bomen heel ver moeten inkorten draagt de olijfboom enkele jaren geen vrucht en dat betekent  dat de opbrengst de komende jaren minimaal zal zijn. Na 5 jaar zullen de meeste olijfbomen pas weer volledig productief zijn.
De opbrengst van de adoptie wordt volledig aangewend voor het herstel van de olijfgaard. Met het geld van de adoptiebomen hebben we in 2015 een elektrische snoeischaar kunnen kopen en in 2016 nog èèn.  Een geweldige aanschaf die ons veel pijn in de handen bespaart! In 2019 hebben we een mini tractortje kunnen kopen. Dat betekent dat we nu niet meer dagen met de bosmaaier aan de gang moeten. Deze maaier heeft ons al vele uren werk uit handen genomen! Wat een genot.

In 2022 hebben we besloten om over te gaan op elektrisch plukken. We hebben 2 "abbacchiatore" op accu's gekocht waardoor het plukken vele malen sneller gaat. Het scheelt ons enorm veel tijd en het spaart ons lijf, ook niet onbelangrijk. 
Daarbij horen dan ook grotere netten, dus ook die hebben we aan moeten schaffen. En omdat het plukken nu zo veel sneller gaat wilde we geen tijd verliezen en hebben we ook een machine gekocht die alle blaadjes en takjes uit de geplukte olijven haalt. Een klus waar we anders toch snel 15 minuten per boom mee bezig waren.
Daarnaast bekostigen we het onderhoud van olijfgaard zodat onze olijfgaard weer een gezonde olijfgaard kan worden die 100% natuurlijke olijfolie gaat produceren. Wij gebruiken geen chemische of andere bestrijdingsmiddelen. Maar soms moet je wel wat doen om je olijven te beschermen tegen de "vijand". Hiervoor gebruiken we biologische bestrijdingsmiddelen. Deze zijn echter vrij duur.

Hoe adopteer je een olijfboom 

Meld je aan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Je ontvangt daarna een mailtje met daarin de adoptiecertificaten en de foto's van de olijfboom. In deze mail staat ook hoe je de betaling kan doen. Als we de betaling binnen hebben,  zal de olijfolie (indien voorradig) opgestuurd worden.  

Voor het verzenden van de olijfolie in Nederland komt er € 7.50 aan verzendkosten voor een pakket van max. 10 kilo.
Voor het verzenden van de olijfolie in België komt er € 13.75
 aan verzendkosten bij voor een pakket van max. 10 kilo. 

Twee keer per jaar gaat er olijfolie naar NL en BE. Altijd eind november/ begin december (nieuwe oogst) en in juni alleen als we dan nog olijfolie hebben.
Indien onze olijfolie uitverkocht is, ontvang je eind november/ begin december olijfolie (nieuwe oogst)  

Onze adoptiebomen mogelijkheden. Kies de olijfboom die bij je past .

adoptiebomen

Je eigen
boom

Een cadeautje voor jezelf omdat je het onderhoud en het behoud van het Umbrische landschap wilt steunen en dol bent op onze  (h)eerlijke olijfolie.

Adoptie boom

Adopteer een olijfboom. Je krijgt een bordje in de boom met je eigen  gekozen naam en ontvangt een certificaat en foto's van je adoptieolijfboom. Kies zelf welke hoeveelheid olijfolie je wilt ontvangen.

Adoptie boom zonder olijfolie

Adopteer een olijfboom. Je krijgt een bordje in de boom met je eigen  gekozen naam en ontvangt een certificaat en foto's van je adoptieolijfboom. Je ontvangt geen olijfolie.

aanmelden
olijfgaard
bottom of page