Adopteer olijfboom 

Adopteer een olijfboom of laat een olijfboompje aanplanten

Aan wie geef jij een olijfboom?

Ben je op zoek naar een origineel, leuk en groen cadeau? Voor een geboorte, verjaardag, huwelijk, jubileum, herinnering, je geliefde of gewoon voor jezelf?

Adopteer dan een van onze olijfbomen of laat een nieuw olijfboompje aanplanten en geef een stukje natuur terug aan de natuur.

Naast de heerlijke olijfolie die je ontvangt wordt een olijfboom vaak geadopteerd omwille van zijn symboliek. Zo staat hij symbool voor vriendschap en verbondenheid, liefde en trouw, kracht, vrede, nieuw leven, overwinning en hoop. 
Maar een olijfboom heeft ook vele belangrijke functies, waar we niet vaak bij stil staan. Bomen zijn de longen van onze aarde. Ze geven zuurstof, bieden schaduw en zijn een thuis voor vogels, insecten, zwammen en mossen. Bomen geven ook inspiratie, rust en vertellen verhalen over tijden die ver achter ons liggen. Daarom is iedere olijfboom die we planten ook een cadeautje terug aan de natuur. Hieronder vind je enkele ideeën.

Wat kost het?

1. Een olijfboom adopteren inclusief 5 liter olijfolie kost € 75,00 per jaar.

2. Een olijfboom adopteren inclusief 2 liter olijfolie kost € 35.00 per jaar.

3. Olijfboom adopteren zonder olijfolie kost € 15,00 per jaar.

4. Olijfboompje laten aanplanten kost € 37,50 eenmalig.

5. Bekroningsboom € 20.20 

 

Wat krijg je ervoor terug?

* Blik met extra vergine olijfolie waarin ook de olijven van " jouw" olijfboom verwerkt zijn en een klein leeg blikje van 500 ml     die je kan vullen en op tafel kan zetten. Alleen bij optie 1 en 2

* Een adoptiecertificaat met je naam of de naam van degene aan wie je het cadeau geeft.

* Een foto van "jouw" olijfboom die wordt voorzien van een naambordje (niet bij optie 5) met je naam/ tekst/ spreuk.

 

De olijven van jouw boom:

Even een weetje;

Van een gemiddelde volwassen olijfboom kun je tussen de 25 tot 50 kilo olijven plukken. Voor 1 liter olijfolie heb je 10 kilo olijven nodig. Om je eigen olijfolie te kunnen laten persen moet je minimaal 150 kilo olijven aanleveren.  Dat betekent dat in de olijfolie die je ontvangt nooit alleen de olijven van jouw olijfboom zitten maar dat het altijd een menging is met andere olijfbomen.
Als wij (dagelijks) naar de Frantoio (perserij) gaan brengen we 500 tot max. 600 kilo olijven per keer.

Wil je perse de olijfolie van "jouw" olijfboom, dan kun je dat aan ons doorgeven en dan zullen we de olijfolie apart houden als "jouw" olijfboom die dag geplukt is.  

 

Wat doe we met het geld?

Wij willen de olijfgaard weer in zijn oude glorie herstellen en daarmee ook het authentieke Umbrische landschap behouden.

Want toen wij hier in 2011 arriveerde was de olijfgaard volledig verwaarloosd en overwoekerd met bramen die tot in de 8 tot 12 meter hoge toppen van de olijfbomen zaten. De bramen hebben we inmiddels in bedwang gekregen. Met slechts een heggenschaar en een hark hebben we 5 ha bramen verwijderd. Dat was maand in maand uit dagelijks 8 a 9 uur knippen.

De volgende klus die geklaard moet worden is de bomen terugsnoeien naar een respectabele hoogte. Hier zijn we in januari 2013 aan begonnen. Elk jaar proberen we zoveel mogelijk olijfbomen in te korten totdat alle bomen gedaan zijn. De verwachting is dat we daar in 2022 mee klaar zijn.

Doordat we de bomen heel ver moeten inkorten draagt de olijfboom enkele jaren geen vrucht en dat betekent  dat de opbrengst de komende jaren minimaal zal. Na 4 jaar zullen de meeste olijfbomen pas weer volledig productief zijn.

De opbrengst van de adoptie wordt volledig aangewend voor het herstel van de olijfgaard. Met het geld willen we een tractor kopen die ons veel werk uit handen kan nemen en bekostigen we het onderhoud van olijfgaard zodat onze olijfgaard weer een gezonde olijfgaard kan worden die 100% natuurlijke olijfolie gaat produceren. De olijven worden niet bespoten en we gebruiken geen chemische of andere bestrijdingsmiddelen. De biologische bestrijdingsmiddelen om onze olijven te beschermen zijn erg duur.

Hoe adopteer je een olijfboom of laat je een olijfboompje aanplanten?

Meld je aan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Je ontvangt van ons een mail waarin de betalingsgegevens staan.

Zodra wij de betaling binnen hebben sturen wij de foto's van de adoptieboom en het certificaat per email naar je toe.

Voor het verzenden van de olijfolie in Nederland komt er € 7.25 aan verzendkosten voor een pakket van max. 10 kilo.
Voor het verzenden van de olijfolie in België komt er € 12.25
 aan verzendkosten bij voor een pakket van max. 10 kilo. 

Onze voorraad in Nederland is beperkt. In juli 2021 wordt de voorraad voor de laatste keer aangevuld.
Indien de voorraad in Nederland op is,  zal je olijfolie van de oogst van dit jaar ontvangen die we in oktober en november plukken. De olijfolie ontvang je dan eind november, begin december.  

 

 
 

liefdes

Boom

Liefde heeft een goede bodem nodig om te groeien. Jullie liefde is al diep geworteld, net als onze oude olijfbomen. 

huwelijks
boom

Laat het bruidspaar hun liefde bezegelen door het planten van een huwelijksboom. Zoals de boom groeit, groeit ook de liefde voor elkaar.

Houten bruiloft boom

Geef een olijfboom cadeau voor vrienden of familie die 5 jaar getrouwd zijn.

baby
boom

Laat een olijfboompje aanplanten en verwelkom de pasgeboren baby met een eigen geboorteboom. Beiden zullen zich stevig gaan wortelen en uitgroeien tot volwassenheid.

wens
boom

Wil je iemand laten weten dat je aan deze persoon denkt?  Bijvoorbeeld als iemand jarig is, ziek is, verhuist is, extra steun nodig heeft.  Geef een wensboompje om hem/haar te feliciteren, op te vrolijken, veel geluk of kracht toe te wensen.

Vredes

boom

De olijfboom staat vaak symbool voor  vrede. Denk aan de duif met een olijftakje in zijn bek.
Misschien heb je ruzie gehad met iemand en wil je het goed maken. Geef dan deze olijfboom cadeau

goede doelen
boom

Met deze boom geef je niet alleen een origineel en duurzaam cadeau, maar wij geven 10 % aan KWF 

herinnerings
boom

Het is soms moeilijk om woorden te vinden.  Geef een herinneringsboom of laat een herinnerings

boom aanplanten om de herinnering aan je dier-bare levend te houden.

Je eigen
boom

Een cadeautje voor jezelf omdat je het onderhoud en het behoud van het Umbrische landschap wilt steunen en dol bent op (h)eerlijke olijfolie.

Bekronings
boom

Wie verdient er een kroon op zijn werk in deze tijd van corona. Geef die persoon een bekroningsboom. 

Bestel hem hier.

 
olijfgaard 2011
olijfgaard 2011

press to zoom
olijfgaard 2015
olijfgaard 2015

press to zoom
adoptiebomen
adoptiebomen

press to zoom
olijfgaard 2011
olijfgaard 2011

press to zoom
1/14