top of page

Blogs 

Er op uit met de kids.

Bijgewerkt op: 20 mrt. 2023

Hoewel vista sull'oliveto adults only is (dat wil zeggen, kinderen vanaf 12 jaar zijn van harte welkom) is ons plekje ook zeker geschikt kinderen vanaf 12 jaar. Zeker als het kinderen zijn die niet de hele dag geëntertaind hoeven worden door allerlei animatie teams. De kinderen die hier komen, houden eigenlijk ook wel van rust. Want vaak is hun leven heel hectisch en is hun dag van vroeg tot laat ingepland met allerlei activiteiten en verplichtingen. Ze hollen van hot naar her. Ze vinden het heerlijk dat ze hier even niks hoeven te doen. Het zwembad is dan natuurlijk heel aanlokkelijk. Maar ook luieren in een stoel met een goed boek of door de olijfgaard te struinen is leuk. 's Avonds marshmallows roosteren bij een kampvuurtje of als een echte pizzaiolo, pizza bakken tijdens de pizza avond. Maar ze zijn zeker ook nieuwsgierig en vinden het ook leuk om de omgeving te ontdekken.

Speciaal voor deze tieners die naar ons toe komen, heb ik een lijstje gemaakt wat er hier zoal te beleven valt voor jullie. En natuurlijk zijn deze activiteiten niet alleen geschikt voor tieners maar zeker ook voor de ouders!


op vakantie bij Vista sull'oliveto met tieners

Voor de waterrat

zijn er verschillende waterparken met vette glijbanen e.d. De dichtstbijzijnde zijn Hydromania bij Rome en acquaparc Fontevivola tussen Sutri en Nepi.

Raften, Canovaren en canyoing kun je bij Pangea Raften, hydrospeed, rivier walking, soft rafting, tubing, kayak, canyoning bij de rafting Marmore


Voor de durfal en avonturier

zijn er prachtige actieve/adventure parken met parcours hoog in de bomen, touwbruggen, bewegen boomstammen en meer. https://www.raftingmarmore.com/

Tusciavventuro parco bij Lago di Vico

Squirrel parc bij Monte termillio

https://parchiavventuraitalia.it/wp/

http://bewildroma.it/adventure-park/

http://www.agriturismocolleverte.it/parco-avventura-nahar/

https://www.parcoavventuratarquinia.it/it/categoria/attivita-10

https://parcodellamerla.it/attivita-servizi/parco-avventura Raften, hydrospeed, rivier walking (ook 's avonds) canyoning bij de rafting Marmore

5 zintuigen park in Vitorchiano (viterbo) met blote voeten pad

Speleologie Quad rijden

Quad rijden off road.

Verhuur Quad

Met een speedboot over het lago di Trasimeno

Parapente

Paardrijden


Voor de waaghalsen Als je houd van achtbanen en plezier dan kun je naar deze pretparken: https://www.cinecittaworld.it/en

https://magicland.it/it bij Rome

http://www.cittadelladomenica.it/ bij Perugia


Houd je zintuigen voor de gek Museo delle Illusioni, Museum van de Illusies, in Rome is een nieuw museum dat dit jaar de deuren heeft geopend. Hier worden je zintuigen voor de gek houdt. Leuk voor jong en oud.

Zo zien we de oude vertrouwde lachspiegels op de plaatjes. Die gaan inderdaad al een tijd mee maar vervelen doen ze nooit. Verder is er volop interactie en verrassende effecten die je zintuigen even goed op het verkeerde been zetten. Er zijn miniatuurmensen, reuzen, vreemde hologrammen en is er een zogenaamde Vortex-tunnel. Probeer ook de loopbrug met een draaiende cilinder. Al met al een bizarre en gekmakende ervaring volgens het museum zelf. Selfies maken voor de socials mag overal en wordt zelfs aangemoedigd.

Het museum is geopend van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 20.30 uur en van vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 21.00 uur. In het weekend en op feestdagen moet je vooraf online te boeken. Tickets kosten 18 euro, kinderen van 6 tot 15 jaar betalen 12 euro.

Museo delle Illusioni, Via Merulana 17, moiroma.it


Stap in de tijdmachine Wil je voor 1 dag een Romeinse zijn? Ga dan naar Roma World Je bent gekleed als een Romein, eet als de Romeinen en gaat gevechten zoals de Romeinen en nog veel meer. Een gloednieuw park die in maart 2023 de deuren opent. Je kunt diverse activiteiten boeken. Neem een kijkje op Roma world

Word voor 1 dag een gladiatoor en leer in 2 uur te vechten als een echte gladiatoor.

Voor de dierenvriend Dierentuinen:

https://www.bioparco.it/ bij Rome

https://www.zoomarine.it/ilparco/

En als je in Rome bent kun je naar de kattenopvang in de Largo di Torre Argentina

Als je geen mietje bent.

Dan kun je deze spooktocht in Rome doen. Door middel van een zoektocht moet je aanwijzingen oplossen die je naar de meest spookachtige plekken in de stad brengt, allemaal op je smartphone. Ondertussen ontdek je Piazza Navona, Ponte Sant'Angelo, Piazza del Popolo, Ponte Sisto en meer. Je loopt door de meest spookachtige straten rond Piazza del Popolo en Campo dei Fiori. Bezoekt het engste poppenziekenhuis van Italië en leer meer over de vloeken en spreuken van zowel het oude als het moderne Rome.

Rome in het donker met een gezinsvriendelijke tour van 2,5 uur. Volg je kindvriendelijke gids naar sites zoals de Marcus Aurelius-kolom, Piazza Navona, het Pantheon en de Trevifontein. Kinderen kunnen leuke activiteiten doen, zoals fotowedstrijden, quizzen en speurtochten. Drankjes, pizza en ijs inbegrepen.


Ben je meer een nerd? - Dan is Technotown in Rome wellicht iets voor jou. Het is een plek waar je actief kunt meedoen door middel van interactieve ervaringen en zo kun je van alles ontdekken. Een dagje in de wereld van technologie, natuur, robotica en multimedia.

- Ontdekkingsmuseum in Rome https://www.mdbr.it/en/visita-il-museo/museo/


Voor de historicus

Stap in de tijdmachine van de Time Elevator Rome. Een spannende driedimensionale rit door de eeuwen heen en die je brengt naar oude vervlogen tijden die weer tot leven komen op een zeer visuele manier, compleet met geluiden en geuren en een audiosysteem waarmee ze uit verschillende talen kunt kiezen.

Adres: Via dei SS. Apostoli 20, Rome

Officiële site: http://www.time-elevator.it/?lang=en

Voor de kunstliefhebber

- Bezoek het openlucht poppentheater in Rome

Poppentheaters zijn een lange traditie in veel delen van Europa, en Rome heeft twee verschillende plaatsen waar uw kinderen deze kunnen ervaren. De eerste, Teatrino di Pulcinella al Gianicolo , is een traditioneel openluchtpoppentheater in het park op Colle del Gianicolo (Janiculum-heuvel), in de buurt van Piazzale Garibaldi. Het bevat de Napolitaanse handpop Pulcinella. In het weekend worden er 's ochtends en laat in de middag shows van een half uur opgevoerd. Ze zijn gratis, maar zorg ervoor dat de kinderen een paar munten hebben om in de hoed te doen die wordt rondgedeeld.

- In het San Carlino -theater vind je Pulcinella in een iets andere setting en formaat, waar de poppen interactie hebben met de poppenspelers en andere artiesten en muzikanten in een levendige en fantasierijke show.

Adres: Viale dei Bambini

- Leer een fresco maken: https://rome4kidstours.com/affresco-making-class/

Speurtocht naar de symbolen van invloedrijke families in Rome

Zoek naar de draken en adelaars; de symbolen in het familiewapen van de familie Borghese

Bijtjes; Het symbool in het wapen van de familie Barberini

De iris; het symbool van de familie Farnese

De 6 ballen; 1 ervan met 3 lelies. Het symbool van de familie Medici.

Twee gekruiste sleutels en een mijter/mitra/tiara; terug te vinden op Pauselijke schilden, gebouwen.
Apostelen. Wie zijn het en hoe herken je ze?

Dit zijn de attributen waaraan je ze herkent:

Petrus: wordt afgebeeld met als attributen een sleutel, haan en omgekeerd kruis. Soms gekleed in pauselijk ornaat.

Johannes: zonder baard, kelk waaruit draak of slang die wegvlucht Paulus: zwaard Andreas: Andreaskruis en zwaard, soms met schaap aan de voeten Jacobus de Meerdere: zwaard en pelgrimskledij: Jacobschelpen, staf, hoed, veldfles, knapzak Jacobus de Mindere: lijkt zeer goed op Jezus: afgebeeld met knots en vollerstang (vollen: wollen vezels tot dichte massa bewerken.) Philippus: zwaard en lans Bartholomeus: mes en afgestroopte huid Mathheus: zwaard en soms met schaap aan de voeten Simon: zaag en (soms) schaap Judas Thaddeus: knots en (soms) schaap Thomas: zwaard en winkelhaak Matthias: bijl Judas Iskarioth: meestal zwartharig en in het geel gekleed (kleur van de afgunst) en met geld, geldbeugel of strop in de hand
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page