De schoonheid van Umbrië in de herfst

Bijgewerkt: jan 12

Okt 2017

Het is herfst. Een prachtige tijd breekt aan.

De dagtemperaturen zakken naar een aangename temperatuur, de avonden worden koeler.

Het landschap kleurt langzaam in rood, oranje en vers groene tinten.

De donkerbruine tot rode aarde van de pas omgeploegde velden steken af tegen de hel rode kleur van de bladeren van de wijnranken. De bladeren van de bomen worden oranje-geel, de olijven verkleuren van groen naar donkerpaars tot rood. Het net ingezaaid gras op de velden vormt een vers groen tapijt tussen de in herfst verkleurende bomen.Ook de oogsttijd breekt aan. De druivenoogst is inmiddels binnen en het sap staat al te fermenteren zodat het een tongstrelende wijn kan worden. Nu zijn o.a. de olijven, kastanjes en hazelnoten aan de beurt om geoogst te worden. Als je het leuk vind kun je ons ook komen helpen met de olijvenpluk. Mensen trekken er op uit, de bossen in, om hun rieten manden te vullen met geurende paddenstoelen. Traditioneel gebeurd dit met een rieten mandje zodat de sporen van de geplukte paddenstoelen weer terecht komen in het bos. De funghi porcini is daarbij favoriet. En 's avonds serveert "la Mama" een dis met vers geplukte paddenstoelen.


Ook het jachtseizoen is weer geopend. De jagers verzamelen zich voor dag en down bij de plaatselijke bar en gaan daarna met hun jachthonden de bossen in, op zoek naar everzwijnen (cinghiale) want een pasta papardella al cinghiale kan in deze tijd van het jaar niet ontbreken op het menu. Maar er wordt ook geschoten op hert, duif, konijn en fazant.

Rond de oogst worden verschillende evenementen en feesten georganiseerd die altijd gezellig en drukbezocht zijn. Zo zijn er feesten van de witte en zwarte truffel, everzwijn, worst/ salami's, kastanje, olijfolie, saffraan en paddenstoelen.Herfst.

Een heerlijke periode om in alle rust Umbrië te ontdekken. Met dagtemperaturen van gemiddeld 20 tot 25 graden is het heerlijk om erop uit te trekken, te wandelen en te fietsen.

Redenen genoeg om je herfstvakantie bij ons door te brengen, toch?

Ci vediamo?

www.umbrievakntie.com /boeken


114 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

ADRES
B&B - appartement
Vista sull'oliveto 

Vocabolo acquavigna 305032 Poggiolo (TR) Umbria Italia

 

CONTACT: 
vistasulloliveto@gmail.com
GSM Ed: 0031-610683848
GSM Heleen: 0039-3484802777 

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Google Places Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon

© vistasulloliveto 2011