top of page

Blogs 

De schoonheid van Umbrië in de herfst

Bijgewerkt op: 23 okt. 2023

Okt 2017

Het is herfst. Een prachtige tijd breekt aan.

De dagtemperaturen zakken naar een aangename temperatuur. Verkoelende wind heeft de zinderende hitte van de lange zomerdagen verdreven.

Het landschap kleurt langzaam in rood, oranje en vers groene tinten.

De donkerbruine tot rode aarde van de pas omgeploegde velden, steken af tegen de hel rode kleur van de bladeren van de wijnranken. De bladeren van de bomen worden oranje-geel, de olijven verkleuren van groen naar donkerpaars-rood. Het net ingezaaide gras op de velden vormt een vers groen tapijt tussen de, in herfst verkleurende, bomen.De druivenoogst begint vaak in september. Als de herfst zijn intreden doet is de druivenoogst al binnen en staat het sap al te fermenteren zodat het een tongstrelende wijn kan worden.

Nu zijn o.a. de olijven, paddenstoelen, safraan en kastanjes aan de beurt om geoogst te worden. Als je het leuk vind kun je ons ook komen helpen met de olijvenpluk.

Mensen trekken er op uit, de bossen in, om hun rieten manden te vullen met geurende paddenstoelen. Traditioneel gebeurd dit met een rieten mandje zodat de sporen van de geplukte paddenstoelen weer terecht komen in het bos. De funghi porcini is daarbij favoriet. En 's avonds serveert "la Mama" een dis met vers geplukte bospaddenstoelen.Ook het jachtseizoen is weer geopend. De jagers verzamelen zich voor dag en down bij de plaatselijke bar en gaan daarna met hun jachthonden de bossen in, op zoek naar everzwijnen (cinghiale) want een pasta papardella al cinghiale kan in deze tijd van het jaar niet ontbreken op het menu. Maar er wordt ook geschoten op hert, duif, konijn en fazant.


Rond de oogst worden verschillende evenementen en feesten georganiseerd die altijd gezellig en drukbezocht zijn. Zo zijn er feesten van de witte en zwarte truffel, everzwijn, worst/ salami's, kastanje, olijfolie, saffraan en paddenstoelen.
Herfst.

Herfst in Umbrië is de meest kleurrijke en smaakvolle periode van het jaar.

Een heerlijke periode om in alle rust Umbrië te ontdekken. Met dagtemperaturen van gemiddeld 20 tot 25 graden is het heerlijk om erop uit te trekken, te wandelen en te fietsen.

Redenen genoeg om je herfstvakantie bij ons door te brengen, toch?

Ci vediamo?220 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page