top of page

Wandelweek niveau T en E

Wandelvakantie in mei 2023
 

6 dagen wandelen met begeleiding inclusief verblijf van 7 nachten incl ontbijt.
Kosten van dit wandel arrangement:  € 1470,00 voor 2 personen. 
Kosten van dit wandel arrangement:  € 1180,00 voor 1 persoon

April en mei zijn uitstekende maanden om te wandelen. De temperaturen zijn zeer aangenaam. Deze schommelt tussen de 10 en 25 graden (en soms meer) Je hoeft geen getraind wandelaar te zijn om deel te kunnen nemen. Wel moet je een redelijke conditie hebben. Ook je uitrusting is van belang aangezien we ook op minder begaanbare paden komen. 

In april verandert Umbrië in een grote bloemenpracht. Je ziet de wilde orchidee en cyclaampjes, De eerste klaprozen verwarmen zich aan de zon. De nachtegaal zingt het hoogste lied maar ook de hop, wielewaal en de koekoek laten weer van zich horen. Vele vlinders zullen we tegenkomen op ons pad. 

Leer deze prachtige omgeving op een actieve manier verkennen. 

Je wandelt onder begeleiding van Heleen naar o.a. bergtoppen waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving, bezoekt mystieke of onbekende plekjes, bossen met eeuwen oude eiken, beuken of kastanjes, Romeinse en Etruskische neerzettingen en je bewandelt gedeeltes van de religieuze paden van de heilige Sint Franciscus.  
We gaan wandelingen maken in Umbrië en Lazio. 
Om het startpunt van de wandeling te bereiken hebben de auto nodig.  

We raden je aan om een auto te huren, zodat je in je vrije tijd de omgeving kunt verkennen.  Ook handig als je 's avonds uit wilt gaan eten.

Na de wandeling kun je eventueel nog stadjes, tuinen en dergelijke bezichtigen. In het programma zijn suggesties opgenomen. Je dient dan wel met eigen vervoer naar het begin van de wandeling te gaan. 

Data: 

10 tm 17 mei
21 tm 28 mei  VOL 

Maximaal aantal deelnemers: 8 

Niveau: T en E - licht tot middelzwaar

Programma:

Dag 1

Aankomst bij Vista sull'oliveto. Je wordt verwelkomt met een drankje en een hapje.

's Avonds schuif je aan voor een 3 gangen diner. 

Dag 2
Wandeling San Pancrazio (calvi) - lo speco.  

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we om 9.00 u voor onze eerste wandeling. Deze wandeling begint op de Monte san Pancrazio en eindigt bij Lo speco waar we weer opgehaald zullen worden. We zullen voornamelijk dalen. Een klein gedeelte van het parkour is op een smal kiezelig pad.  
We gaan naar Lo speco via een prachtige en panoramische wandeling door het bos, waarbij we ook varkens en witte koeien tegen kunnen komen, daar daar vrij mogen grazen. Bij lo speco  bezoeken we het klooster en de hermitage.

Duur: 3 uur incl. bezoek en pauze

Niveau: T
Lo Speco di San Francesco is een van de belangrijkste heiligdommen van het Franciscanen, gelegen op 600 m boven zeeniveau: gebouwd in de buurt van de grotten waar de heilige Francescus van Assisi zich vroeger terugtrok in gebed en waar vele bedevaart gangers komen. Lo speco is een 60 m lange scheur die bijna verticaal afdaalt in de vallei beneden. San Francesco arriveerde in 1213 op deze plaats, die destijds bekend stond als de Hermitage van Sant'Urbano: gesticht door de benedictijnen rond het jaar 1000. Het omvatte het oratorium van San Silvestro en enkele grotten. De hermitage werd een plaats van meditatie en gebed voor de Franciscaanse gemeenschap; Franciscus trok zich vaak eenzaam terug in het kerkje, en verderop in het bos, in een kloof in de rots. Hij bracht hier ook een periode van ziekte door. De broeders bouwde voor hem , een kamer met daarin een houten bed.en een kleine kapel, zodat hij ook in gebed kon gaan.

Duur wandeling: 3 uur  
Niveau; T/ PD

Dag 3

Wandeling oude treinspoor Narni scalo- Stifone

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we om 9.30 u naar Narni scalo.

We maken een prachtige wandeling van 14 km over een vlak parkour, langs de Nera met zijn bijzondere smaragdgroene water. 
Duur wandeling: 3 uur 

Niveau: T / F

Suggesties voor daarna:

Bezoek het middelpunt van Italië ( korte wandeling) 

Bezoek Narni en Narni underground
Ga heerlijk lunchen in een van de vele restaurantjes of neem een heerlijke glas wijn 

 

Dag 4

Wandeling Chia en/of piramide  

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we om 9.00 u naar het startpunt van onze wandeling. De wandeling gaat via een pad in een sprookjes achtig bos met beekjes en watervalletjes. We nemen hetzelfde pad terug of wandelen door naar  de mysterieuze piramide uit de Etruskische tijd. We moeten wel wat dalen en klimmen. 

Duur wandeling: 2 tot 4 uur

Niveau T en E  / PD

Suggesties voor daarna:

Bezoek de unieke pioenrozentuin
Breng een bezoek aan de beeldentuin van Bomarzo

Bezoek Bomarzo, Vitorchiano, Villa Farnese in Caprarola, Viterbo 

Dag 5 

Wandelingen Ocriculum  

Na het uitgebreide ontbijt vertrekken we om 10.30 u naar Ocriculum waar we een wandeling make