Bereikbaarheid

Met de auto:
Raadpleeg een routeplanner (bv. ViaMichele) om de beste route te bepalen. Indien je bij ons boekt krijg je een uitgebreide route beschrijving hoe je het beste bij Vista sull'oliveto komt. 

Coördinaten: breedtegraad 42.3957, Lengtegraad 12.5542 of N 42°23’44.52*  O  12°33’15.119

Met de trein:

Indien je liever met de trein of autotrein komt, kun je meer informatie krijgen bij: 
Autoslaaptreinen
Hoge snelheidslijnen in Italië 
Italiaanse spoorwegen

Met het vliegtuig:

Poggiolo/ Calvi dell’ umbria is het beste te bereiken door te vliegen op het internationale vliegveld van Rome, Fiumicino International Airport Leonardo da Vinci of Ciampino, het vliegveld waar de goedkopere maatschappijen op vliegen. 
Je kunt rechtstreeks naar Rome vliegen vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia en EasyJet.

Vanaf Rotterdam met Transavia.

Vanaf Eindhoven met Ryanair.

Vanaf Zaventem met Ryanair.

Vanaf Brussel met Brussels Airlines of Ryanair. 

Vanaf  Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Maastricht  met Vueling

Vanaf Brussel en Charleroi met Vueling

Vanaf Oostende naar Rome met Jetair

Vanaf Düsseldorf (Weeze) met Ryanair of Air Berlin.

Vanaf Keulen/ Bonn met German Wings. 

Sinds 2011 kun je ook vliegen via Perugia, vliegveld Sant'Egidio. Dit vliegveld ligt echter op 1 1/2 uur rijden van Calvi dell'umbria, maar wellicht biedt het wel een optie als je de reis wilt verlengen met een bezoek aan provincie Perugia. Er wordt echter alleen gevlogen vanaf Charleroi ( B) met Ryanair.

Wil je besparen op je parkeerkosten bij de luchthaven? 
Parkos biedt bezoekers de mogelijkheid om voordelige parkeerplaatsen bij luchthavens te vergelijken en te boeken.


Auto huren

Op elke luchthaven kun je auto's huren. 

Je kunt een auto ook rechtstreeks boeken met je vlucht en dit kan enorm in de prijs schelen. Wij raden jullie aan om een auto bij Sunnycars te huren. Deze is wel iets duurder maar biedt de beste service. 

Je kunt ook een auto huren bij HolidayCars. Dit is een vergelijkingssite van autoverhuurbedrijven  waarbij het  aanbod van meer dan 800 autoverhuurbedrijven over de hele wereld wordt vergeleken. De beste deal wordt getoond. Speciaal voor Vista sull'oliveto ontvang je 15 % korting op de huurprijs. 

Klik hier om van die korting gebruik te maken.

 

Indien het mogelijk is raden wij je aan om priority bij te boeken. Dit scheelt je enorm in de wachttijd als je eenmaal bij het verhuurbedrijf bent. 


​​

Vervoer ter plaatse
De trein

Op het internationale vliegveld van Rome Fiumicino International Airport Leonardo da Vinci en Ciampino, vertrekken zeer regelmatig shuttle bussen naar het centraal station (Termini) in Rome. Je kunt ook de trein pakken naar Termini- Rome.

Eenmaal op het centraal station kun je de sneltrein pakken naar Orte of de stoptrein naar Borghetto. (Civita Castellana) Vanuit daar zul je een taxi moeten nemen naar Poggiolo.  

 

De bus

In Italië zijn er verschillende openbare busmaatschappijen. In elke dorp of gehucht, en elke stad kun je een bus nemen. Bij de opstapplaats kun je de vertrektijden en trajecten  terugvinden. Soms staat er “fermeta richiesta”, dit zijn haltes die op aanvraag zijn, en deze worden meestal gebruikt door locale bewoners. Bij de Tabacchi (te herkennen aan een zwarte bord met een witte T) en de krantenkiosk, de " l'edicola", kun je bustickets kopen en soms ook in de plaatselijke bar. De prijs is afhankelijk van de bestemming (1-2 euro). Vergeet ook niet een kaartje voor de terugreis te kopen en je kaartje af te stempelen voordat je instapt. Lopen  door de dorpen en steden kan vermoeiend zijn vanwege de vaak stevige klimpartijen. In de meeste dorpen of steden rijden er kleinere bussen rond, die op zeer geregelde tijdstippen een toer maken. Ook hiervoor dien je een kaartje te kopen in de Tabacchi of l'edicola. Meer info over de busmaatschappijen vind je op www.atcterni.it

ADRES
B&B - appartement
Vista sull'oliveto 

Vocabolo acquavigna 305032 Poggiolo (TR) Umbria Italia

 

CONTACT: 
vistasulloliveto@gmail.com
GSM Ed: 0031-610683848
GSM Heleen: 0039-3484802777 

  • Instagram
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Google Places Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon

© vistasulloliveto2018