Ape in Rome

Bereikbaarheid

Kaart Umbrië
Kaart Zuid-Umbrië, Poggiolo

Met de auto:
Raadpleeg een routeplanner (bv. ViaMichele) om de beste route te bepalen. Indien je bij ons boekt krijg je een uitgebreide route beschrijving hoe je het beste bij Vista sull'oliveto komt. 

Coördinaten: breedtegraad 42.3957, Lengtegraad 12.5542 of N 42°23’44.52*  O  12°33’15.119


Je kunt zonder problemen naar Italië reizen . Indien je kan aantonen dat je op doorreis bent naar Italië en een document kan overleggen dat je een verblijf hebt geboekt in Italië, dan zul je geen problemen krijgen.

Overnachten in de provincie Valle d’Aosta en Bolzano is op dit moment het meest veilig, al moet je dan wellicht wel iets omrijden.
Je kunt via Zwitserland: https://goo.gl/maps/tKiHpXbcxEqwcUJF7
of via Oostenrijk: https://goo.gl/maps/Dzkhpmv8wgGGfWqL7
Logeer bij landgenoten:
in de buurt van Bolzano/Bozen
https://www.dolomieten-hotel.com/ Hotel Lory al Lago, Via Belvedere, 15, 38018 Molveno
http://www.hoteldaremo.it/nl/ Residence Hotel Da Remo Via Albere 56 - 38050 Tenna
In de buurt van Aosta:
Hotel Paradiso, Viale Piemonte, 54, 11027 Saint-Vincent AO
Hotel au soleil, Via Marconi 2011027 Saint Vincent (AO) Valle d'Aostahttps://www.booking.com/hotel/it/au-soleil.nl.html?aid=346765

Dit zijn de regels die gerespecteerd moeten worden in de auto, op de motor, scooter en fiets die sinds 3 juni 2020 van kracht zijn.

Wanneer is het dragen van een masker niet nodig in de auto?
1. als alleen de chauffeur aan boord 
2. personen in de auto (ongeacht het aantal) met wie je samenwoont, een gezin of huishouden vormt.
3. als de auto is voorzien van een plexiglas separator tussen de rijen stoelen.
4. kinderen onder de 6 jaar.

 

Als je met een vriend of familielid met wie je niet samenwoont reist, zonder masker te dragen en te dicht bij elkaar zit, riskeer je een boete van 400 tot 3000 euro

Je kunt met de auto met twee of meer personen reizen, op voorwaarde dat de afstand van minimaal één meter tussen de passagiers wordt gerespecteerd.
De stoel naast de bestuurder moet leeg blijven indien je niet met de bestuurder een huishouden vormt. Passagiers moeten goed van elkaar verwijderd zijn en een masker dragen. (zie schema)
Er wordt aangeraden om altijd met 1 raam open te rijden.

Met de motor, scooter en fiets is het verboden om andere mensen te vervoeren die geen deel uitmaken van de familie-eenheid, aangezien het niet mogelijk is om een ​​afstand van minimaal één meter tussen de bestuurder en passagier te bewaren.

Meer informatie lees je hier lezen? 

Met de trein:

Indien je liever met de trein of autotrein komt, kun je meer informatie krijgen bij: 
Autoslaaptreinen
Hoge snelheidslijnen in Italië 
Italiaanse spoorwegen

Met het vliegtuig:

Poggiolo/ Calvi dell’ umbria is het beste te bereiken door te vliegen op het internationale vliegveld van Rome, Fiumicino International Airport Leonardo da Vinci of Ciampino, het vliegveld waar de goedkopere maatschappijen op vliegen. 
Je kunt rechtstreeks naar Rome vliegen vanaf Amsterdam met KLM, Alitalia en EasyJet.

Op de luchthaven en in het vliegtuig zijn er diverse maatregelen waar je je aan dient te houden. 

In het vliegtuig dien je een mondmasker en handschoenen te dragen. Je temperatuur zal gecontroleerd worden. 

Vanaf Rotterdam met Transavia.

Vanaf Eindhoven met Ryanair.

Vanaf Zaventem met Ryanair.

Vanaf Brussel met Brussels Airlines of Ryanair. 

Vanaf  Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Maastricht  met Vueling

Vanaf Brussel en Charleroi met Vueling

Vanaf Oostende naar Rome met Jetair

Vanaf Düsseldorf (Weeze) met Ryanair of Air Berlin.

Vanaf Keulen/ Bonn met German Wings. 

Sinds 2011 kun je ook vliegen via Perugia, vliegveld Sant'Egidio. Dit vliegveld ligt echter op 1 1/2 uur rijden van Calvi dell'umbria, maar wellicht biedt het wel een optie als je de reis wilt verlengen met een bezoek aan provincie Perugia. Er wordt echter alleen gevlogen vanaf Charleroi ( B) met Ryanair.

Wil je besparen op je parkeerkosten bij de luchthaven? 
Parkos biedt bezoekers de mogelijkheid om voordelige parkeerplaatsen bij luchthavens te vergelijken en te boeken.


Auto huren

Op elke luchthaven kun je auto's huren. 

Je kunt een auto ook rechtstreeks boeken met je vlucht en dit kan enorm in de prijs schelen. Wij raden jullie aan om een auto bij Sunnycars te huren. Deze is wel iets duurder maar biedt de beste service. 

Je kunt ook een auto huren bij HolidayCars. Dit is een vergelijkingssite van autoverhuurbedrijven  waarbij het  aanbod van meer dan 800 autoverhuurbedrijven over de hele wereld wordt vergeleken. De beste deal wordt getoond. Speciaal voor Vista sull'oliveto ontvang je 15 % korting op de huurprijs. 

Klik hier om van die korting gebruik te maken.

 

Indien het mogelijk is raden wij je aan om priority bij te boeken. Dit scheelt je enorm in de wachttijd als je eenmaal bij het verhuurbedrijf bent. 

Autohuren in tijden van Corona:
Het huren van een auto is veilig. Ze worden na elke klant grondig gereinigd. Ook worden de zogenaamde high touchpoints, zoals het stuur, de versnellingspook en de autosleutel goed gedesinfecteerd.
Alle lokale wagenparkaanbieders gaan uiterst serieus met deze situatie om. De afstandsregel wordt dus overal in acht genomen.
Indien je een auto huurt met mensen waarmee je een huishouden vormt dan hoef je geen mondkapje te dragen. Lees hier wanneer dit wel verplicht is. 
​​

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vervoer ter plaatse
De trein

Mondkapje verplicht
Op het internationale vliegveld van Rome Fiumicino International Airport Leonardo da Vinci en Ciampino, vertrekken zeer regelmatig shuttle bussen naar het centraal station (Termini) in Rome. Je kunt ook de trein pakken naar Termini- Rome.

Eenmaal op het centraal station kun je de sneltrein pakken naar Orte of de stoptrein naar Borghetto. (Civita Castellana) Vanuit daar zul je een taxi moeten nemen naar Poggiolo.  

 

De bus
Mondkapje verplicht

In Italië zijn er verschillende openbare busmaatschappijen. In elke dorp of gehucht, en elke stad kun je een bus nemen. Bij de opstapplaats kun je de vertrektijden en trajecten  terugvinden. Soms staat er “fermeta richiesta”, dit zijn haltes die op aanvraag zijn, en deze worden meestal gebruikt door locale bewoners. Bij de Tabacchi (te herkennen aan een zwarte bord met een witte T) en de krantenkiosk, de " l'edicola", kun je bustickets kopen en soms ook in de plaatselijke bar. De prijs is afhankelijk van de bestemming (1-2 euro). Vergeet ook niet een kaartje voor de terugreis te kopen en je kaartje af te stempelen voordat je instapt. Lopen  door de dorpen en steden kan vermoeiend zijn vanwege de vaak stevige klimpartijen. In de meeste dorpen of steden rijden er kleinere bussen rond, die op zeer geregelde tijdstippen een toer maken. Ook hiervoor dien je een kaartje te kopen in de Tabacchi of l'edicola. Meer info over de busmaatschappijen vind je op www.atcterni.it

auto-huur-covid-zitplaatsen.png