top of page

Blogs 

Romatische route door Umbria.

Bijgewerkt op: 28 feb. 2022

Umbrië kan heel romantisch zijn!

En nu Valentijn voor de deur staat, neem ik je graag mee naar de meest romantische plekjes

Lago di Piediluco We beginnen onze tocht bij het Piediluco-meer : de twee bergen die in het water worden weerspiegeld, creëren een bijzonder suggestieve atmosfeer, versterkt door het fenomeen van echo's. Er wordt gezegd dat als je stem het midden van het meer bereikt, de echo zo krachtig is, dat hij binnen een straal van vele meters kan worden gehoord; Als u erover denkt om de liefde aan iemand te verklaren, waarom zou u dan je huwelijksaanzoek niet laten resoneren in het pittoreske dorpje met kleurrijke huizen van Piediluco?Cascate del marmore We rijden verder naar de waterval van Marmore en beklimmen de trappen langs de waterval om zo de "tunnel of love" te bereiken met zijn balkon van de liefde. Hier kun je de spectaculaire sprongen van waterval aanschouwen. Een perfecte setting om je geliefde een aanzoek te doen.


Spoleto Reis nu verder naar Spoleto en bezoek de camera Pinta in de Rocca Albornonziana. Deze slaapkamer werd gedecoreerd met buitengewone taferelen van hoofse liefde en is een van de mooiste cycli in Italië! Hoofse liefde kwam uitsluitend voor in de hogere standen en behelsde de bewondering van een edelman of ridder voor een onbereikbare, meestal gehuwde, vrouw. In deze kamer sliep Lucrezia Borgia.


Camera Pinta

Romantisch steegjes met toepasselijke naam

In middeleeuwse steden en dorpen kan men merkwaardige bouwwerken tegenkomen die de vorm hebben van smalle doorgangen of smalle steegjes, waar twee mensen, als ze elkaar te voet zouden ontmoeten, nauwelijks tegelijkertijd zouden kunnen passeren, zonder dat de lippen elkaar raken. Het zijn romantische en panoramische plekken die geliefden geluk zouden brengen. Deze steegjes staan bekend onder de merkwaardige naam: Baciafemmine en Baciadonne. (vrouwenkus) Doordat de straatjes zo smal zijn is contact maken bijna onvoormijdelijk en daardoor is de toespeling op kussen snel gemaakt. Deze steegjes zijn tegenwoordig romantische plekken geworden; paden van liefde.


Baciafemmine of baciadonne. In Umbria vind je diverse steegjes met de naam Baciafemmine of baciadonne. - Baciafemmine- steegje in Spoleto. Het is een smalle geplaveide straat die het plein van de Madonna degli Orti verbindt met de straat gewijd aan Quinto Settano, de artiestennaam van de satirische dichter Ludovico Sergardi die in 1726 in Spoleto stierf.

- Baciafemmine in Scheggino, is een heel smal en steil steegje van stenen . Naast dit steegje ligt de gelijknamige Osteria waar je overigens heerlijk kunt eten.

- In Vallo di Nera ligt de Baciafemmine- steeg


Baciafemmine in Vallo di Nera

Oase van Clitunno

Onze laatste stop is bij Fonti del Clitunno waar treurwilgen, een in stilte gehuld glashelder water omhullen, met daarbij een kerk in de vorm van een Griekse tempel. Deze plaats heeft dichters en schrijvers geïnspireerd zoals Plinius de Jongere, Virginio, Lord Byron en Carducci. De sfeer die het uitademend zal ook jou betoveren.www.umbrievakantie,com

Recente blogposts

Alles weergeven

Orvieto

Comments


bottom of page